5x de leukste restaurants in Ruzafa

De wijk Ruzafa is de afgelopen jaren veel veranderd en super gezellig geworden! Overdag is het nog heel rustig (want siesta) maar in de ochtend en in de avond is het super leuk om naar Ruzafa te gaan voor een ontbijtje of een borrel! Wij hebben de leukste restaurants voor jullie op een rijtje gezet zodat jullie zéker een geslaagde avond hebben.. Hierbij: 5x de leukste restaurants in Ruzafa.

#1 Vermudez

Hier in Valencia wordt heel veel Vermouth gedronken. Zo is het bij bijna elke bar mogelijk om een vermouth casero te bestellen (huisgemaakte vermouth). Bij Vermudez is deze huisgemaakte vermouth nóg wat lekkerder en hebben ze ook nog eens heerlijke tapas! Het is echt een super gezellige bar met top gerechtjes. Het is belangrijk om hier van te voren te reserveren want het is hier wel altijd druk!

#2 Zalamero


Mijn vriendinnen namen me laatst mee naar Zalamero en ik ben verkocht! Dit was zo lekker!
Het restaurant Zalamero staat bekend om de Valenciaanse cocas. Cocas zijn eigenlijk een soort mini pizzas (zie foto van deze blog). Bij Zalamera maken ze het lekkerste deeg en beleg! Als toetje namen wij de coca met Nutella.. yam!
Buiten de cocas hebben ze ook lekkere tapas, zoals deze croquetas de gambas!

#3 La Casa Viva

Voor alle vega liefhebbers onder ons, La Casa Viva is the place to be! De mooiste en lekkerste vega gerechtjes vind je bij La Casa Viva, een gezellig restaurant in Ruzafa. Ook voor de lekkerste vega ontbijtjes ben je hier aan het goede adres.

#4 Mare Meua

Pinchos! De lekkerste pinchos vind je bij Mare Meua. Ze hebben een gezellig klein terrasje op de hoek van de straat en hier kan je de hele avond lekker borrelen en pinchos halen bij de bar! Het personeel is super vriendelijk en de prijzen van de pinchos liggen lekker laag hier. Je kan hier dus heerlijk eten voor weinig!

#5 La Flaca

Voor de lekkerste borrelplanken moet je bij La Flaca zijn! Ze hebben hier diverse borrelplanken met de beste kazen en hammen. Ook bij La Flaca hebben ze verschillende cocas, ook heerlijk om hier te bestellen! La Flaca hoort zeker bij 1 van mijn favoriete restaurants in Ruzafa vanwege het lekkere eten, maar ook de sfeer is hier geweldig! Het terras staat op een klein hoekje van de straat en het is hier altijd gezellig druk!

Hopelijk hebben jullie wat aan mijn tips voor de lekkerste restaurantjes in Ruzafa! Wil je meer leuke tips voor tapas restaurants? Lees dan mijn blogpost: 10x de beste tapasrestaurants van Valencia!