Mercado & Tapasbeleving

Een culinaire reis door de Mercado Central van Valencia en lunchen bij een authentiek, lokaal restaurant! Ervaar het hart en de ziel van de culinaire scene van Valencia met onze exclusieve Mercado & Tapasbeleving! Sluit je aan bij ons voor een verrukkelijke reis door de Mercado Central, een levendige overdekte markt die de essentie van de Spaanse gastronomie laat zien. Maak je klaar om je smaakpapillen te verwennen met heerlijke tapas en geniet van een lunch in een nabijgelegen restaurant, bereid met verse ingrediënten van de markt door ons samen uitgekozen!

Culinaire reis door de Mercado Central

Onze tour begint bij de iconische Mercado Central, één van Europa’s grootste en meest levendige markten voor verse producten. Gelegen in het hart van Valencia, is dit een schatkamer van lokale specialiteiten en verse ingrediënten! Samen gaan we op ontdekkingsreis langs onze favoriete kraampjes, proeven van heerlijke lekkernijen en leren we meer over de rijke geschiedenis van de regio en de tapas.

We duiken dieper in de lokale eetcultuur terwijl we genieten van tapasjes, kleine smaakvolle gerechten die de diversiteit van de Spaanse keuken weerspiegelen. We proeven de smaken van ambachtelijke kazen, hammen, olijven en andere seizoensproducten, uiteraard allemaal zorgvuldig geselecteerd voor een authentieke ervaring!

Lunch in lokaal restaurant

Na het verkennen van de markt, het proeven van verschillende lokale hapjes en het nuttigen van een koffie, verse jus of een heerlijke vermouth, nemen we je mee naar een nabijgelegen restaurant voor een lokale lunch die wordt bereid met de ingredienten die we in de ochtend met elkaar uitzoeken in de Mercado Central. Rechtstreeks van de markt naar de keuken dus! De perfecte afsluiting van een ochtend vol smaakvolle ontdekkingen!

Mercado & Tapasbeleving

– Rondleiding door de Mercado Central
– Welkomstdrankje: verse jus, koffie of vermouth en een klein lokaal rood wijntje
– Proeverij van lokale ham, kaas & andere seizoensproducten
– Zelf inkopen doen! We kopen onze eigen verse vis, zeevruchten of vlees voor de tapaslunch bij een authentiek lokaal restaurant
– Tapaslunch bij een authentiek lokaal restaurant incl. 2 drankjes
– Enthousiaste begeleiding & tips voor de rest van je verblijf

Reserveer Mercado & Tapasbeleving

Heb jij al trek gekregen en kan je niet wachten met ons mee te gaan naar de beste kraampjes van de Mercado Central en het leukste authentieke restaurant in de buurt?

– Maandag tot zaterdag (op aanvraag)
– Duur tour: 3.5 uur
– Prijs: €75 per persoon
– Starttijd: 11 uur
– Aantal deelnemers: min. 4 en max. 14 personen (grotere groepen kunnen contact opnemen om de opties te bespreken)
– Taal: Nederlands, Engels of Spaans

Wil je graag meer leren over de Valenciaanse gastronomie en gezellig lokale hapjes en drankjes proeven? Dan is deze unieke combinatie van marktbezoek & tapastour iets voor jou! 

Liever een tapas tour op maat, naar verschillende restaurants in de avond? Zie hier alle informatie over onze gezellige tapastour!