Weekend Valencia – Wat te doen?

Met deze tips voor een weekend Valencia ga jij geweldige dagen hebben én alles zien wat Valencia te bieden heeft! De beste koffiebarretjes, lunchplekken en tapas restaurants hebben wij al voor jouw weekend uitgekozen. Reken op ongeveer 5 kilo erbij máár deze kilo’s zijn de ervaring 100 procent waard. Dus een weekend Valencia – Wat te doen?

Dag 1

Ochtend
Een goed begin is het halve werk.. We beginnen natuurlijk met een fietstour! In 3 uur laten we je de mooiste plekjes van Valencia zien en vertellen we ons verhaal. Je komt te weten hoe een dag uit het leven van een local eruit ziet en krijgt een goed beeld van hoe de stad in elkaar zit. We fietsen langs een groot gedeelte van het historische centrum, we fietsen door de Turia rivierbedding langs het concertgebouw van Valencia, het Gulliver park en zo door naar de stad van de kunst en de wetenschappen van de beroemde architect, Santiago Calatrava. Vanuit hier fietsen we naar het bovenste puntje van de stad waar we de stad weer in gaan via de oude stadspoort, de Torres de Serranos. We stoppen tussendoor nog ergens voor een typisch Valenciaans drankje en vertellen er alles over! De fietstour is de perfecte manier om op de eerste dag veel te zien en te weten te komen! Fiets je mee? Reserveren kan hier!

Middag
Na de fietstour is het natuurlijk tijd voor lunch! We eindigen de fietstour in de Calle Caballeros (midden in het oude historische centrum) dus daar zijn genoeg restaurantjes te vinden voor een goede lunch! Hier in Valencia eten de locals ’s middags warm en uitgebreid dus daar gaan we natuurlijk lekker in mee. Mijn favoriete restaurants in de buurt van de fietsenwinkel zijn Bar&Kitchen en iO restaurante. Deze restaurants hebben terrassen op gezellige kleine pleintjes en de tapas hier is echt heerlijk! Zie hieronder een foto van iO restaurante…
Na de lunch is het leuk om bezoekjes te brengen aan de bezienswaardigheden waar je met de fietstour bent langsgekomen! Je zou bijvoorbeeld de Miguelete kunnen beklimmen, een bezoekje brengen aan de kathedraal, het keramiekmuseum bekijken..

Avond
Na het bezoeken van de mooiste spots van Valencia heb je vast weer trek gekregen! De lunch is hier in Valencia natuurlijk al stevig maar het is vakantie dus even alle remmen los! De barrio del Carmen (het oude historische centrum) blijft voor mij de leukste wijk om heen te gaan in de avond, ook al zijn de wijken Ruzafa en Canovas ook heel gezellig. El Carmen leeft lekker en er zijn heel veel verstopte pleintjes te ontdekken met de beste tapasrestaurants. Zo ga ik in de avond graag naar de typische Spaanse tapasbar, Arandinos op Plaza Angel. Wil je liever even geen tapas? Voor een 3 gangen menu raad ik TagoMago aan! Gelegen op een prachtig plein (waar we ook tijdens de fietstour langskomen) en heerlijke gerechtjes voor een goede prijs (€15 voor 3 gangen).
Na het avondeten is het wel zo gezellig om nog even wat te drinken natuurlijk en je bent niet in Valencia geweest als je de Agua de Valencia niet geproefd hebt! Een typische Valenciaanse cocktail. De beste Agua de Valencia drink je bij Cafe de las Horas.

Dag 2

Ochtend
Een goed begin is het halve werk! We beginnen dus met een lekker ontbijt bij Trencat, midden in de stad en heel dichtbij de Mercado Central (de overdekte markt) gelegen. Trencat wordt gerund door de liefste moeder en zoon die de lekkerste huisgemaakte koeken, gebakjes en ontbijtjes maken!
Na het ontbijt is het tijd voor een bezoekje aan de Mercado Central. Door de grote hoeveelheid aan kraampjes kijk je echt je ogen uit wanneer je op zoek bent naar lekkernijen in deze markthal. In deze markt vind je maar liefst 959 stands!! De kleurrijke buitenkant en mooie architectuur van dit gebouw maken dit een bezienswaardigheid in Valencia die je zeker gezien moet hebben! De binnenkant van Mercado Central is al net zo bijzonder als de buitenkant. Kijk vooral even omhoog om de koepel met mooie patronen te bewonderen.
Wat ik altijd leuk vind in de Mercado Central is om naar Bar Central te gaan.. Hier zitten de locals al om 10/11 uur aan de biertjes en de wijntjes. Daar doe ik dan altijd lekker aan mee! Heel gezellig.

Middag
Valencia ligt aan het strand dus ook hier moet natuurlijk even een kijkje genomen worden! Het leukste strand vind ik Playa Patacona. Dit is iets verder doorfietsen (of de laatste stop van bus 32) maar dit is de extra reistijd zeker waard! Op Playa Patacona zijn namelijk veel chiringuitos gelegen. Dit zijn kleine strandtentjes waar je met je voeten in het zand koffie (of cocktails) kunt drinken! Mijn favoriete chiringuito is Patasur. Ook hebben ze hier vaak in de avond live muziek. Iedereen legt dan de handdoek rondom de chiringuito en geniet van de muziek. Echt heel erg leuk!


Avond
Nu we toch op het strand zijn is het wel zo leuk om ook lekker aan het strand te dineren! Mijn favoriete restaurant aan Playa Patacona is La Girafe. Dit restaurant heeft een mooie binnentuin waar je de lekkerste pulpo kunt eten. Er hangen lichtjes in de bomen en de sfeer in dit restaurant is gewoon heel goed!
Na het eten is het nog leuk om wat te gaan drinken in de oude ijsfabriek, La Fabrica de Hielo. Deze fabriek is gelegen aan het eerste strand. Dit is ongeveer een half uurtje lopen!

Dag 3

Ochtend
Voor de laatste dag is het leuk om in de ochtend de populaire wijk Ruzafa te ontdekken! In Ruzafa zijn heel veel creatieve koffiebars te vinden. Mijn 2 favorieten zijn Bluebell en BlackBird. Bij Bluebell hebben ze een heel gezellig binnentuintje waar je heerlijk wakker kunt worden onder het genot van een lekker koffietje! Ook bij BlackBird hebben ze heerlijke koffie en huisgemaakte gebakjes en broodjes.

Middag
In een weekend in Valencia mag natuurlijk geen Valenciaanse Paella ontbreken!
De beste Valenciaanse Paella eet je in het natuurgebied Albufera de Valencia, waar ook de rijstvelden liggen.
Aan het natuurgebied ligt het dorpje El Palmar, waar je de beste paella kunt eten. Mijn favoriete restaurant in dit dorpje is La Cambra Dels Sentits. Een klein paella restaurant waar je lekker tussen de locals zit.
Mocht je niet helemaal naar El Palmar willen gaan (ongeveer 20 km verderop, ik ga altijd met de scooter) is het ook leuk om aan het strand paella te eten. Hier is mijn favoriete restaurant voor paella La Pepica.

Avond
Aan het strand ligt ook nog een hele leuke wijk die steeds populairder wordt, El Cabanyal. In de oude visserswijk Cabanyal is het het beste om echt de tijd te nemen om door deze wijk te struinen en optimaal te kunnen genieten van al het kleurrijke dat deze wijk te bieden heeft. Kijk goed om je heen en vergeet vooral ook niet om omhoog te kijken. Iedere keer dat wij deze wijk bezoeken ontdekken we weer nieuwe details. De leukste bars in de wijk El Cabanyal vinden wij La Paca, La Taberna Sajan en El Clavo. Wij drinken hier graag vermut! Een drankje dat heel veel wordt gedronken in Valencia.

Hopelijk heb je wat aan deze tips en maak je er zo een onvergetelijk weekend van! Voor meer leuke to-do tips, kijk dan hier!
Heel veel plezier in Valencia en wie weet zie ik jullie bij de fietstour!