Rivendel – restaurant in El Pilar

Een aantal jaren geleden woonde ik in de wijk El Pilar en ik mis het nog steeds! De gezelligheid en sfeer van deze wijk was gewoon zo fijn! Ik woonde op een klein pleintje, plaza del Pilar naast Calle Hospital. In Calle Hospital ging ik altijd een koffietje of een biertje drinken bij Rivendel!

De wijk

Vroeger heette de wijk El Pilar, Velluters. Tot het midden van de 14e eeuw was het een arm bevolkte buitenwijk buiten de Arabische muur van Valencia. De bouw in 1356 van de nieuwe muur van Pedro IV de Ceremonious, die een veel groter gebied bestreek dan de vorige, was bepalend voor de massale vestiging van burgers in El Pilar. Dit waren voornamelijk zijdebewerkers (velluters), vandaar de traditionele naam. De zijde-industrie ging in het midden van de 19e eeuw in crisis, wat het begin van de achteruitgang en de daaropvolgende verslechtering van de wijk markeerde.
De sloop van de muren in 1865 hielp ook niet mee. Dit, samen met het gebrek aan faciliteiten en stedelijke chaos van de 20e eeuw, zorgde ervoor dat het zijn uniformiteit verloor en uiteindelijk een gedegradeerde buurt
werd. Maar… De pracht van de wijk is later hersteld dankzij buurtbewegingen. Het is nu nog een vergeten wijk door
de toerist waardoor je dus echt tussen de locals zit!

Rivendel resto-bar

Rivendel resto-bar is een hele creatieve plek! Achterin het restaurant zit een klein zaaltje waar vaak wordt opgetreden door lokale bandjes, toneelstukken worden uitgevoerd etc. Ook hangt er wel eens een wit doek buiten voor de ramen, waar documentaires of leuke films op worden afgespeeld. Het hele terras kijkt dan gezellig met een biertje vanuit het terras naar de film!
Het restaurant is gelegen naast een klein parkje, waardoor je een prachtig uitzicht hebt op mooie palmbomen en het park. Het is hierdoor ook lekker rustig.

Het menu

Bij Rivendel resto-bar hebben ze een heel gevarieerd menu met allemaal internationale gerechtjes.
Mijn favo gerechtje op de kaart zijn de samosas die met indiase kruiden gekruid zijn. Ook de Japanse gyozas vind ik hier heerlijk! Ze hebben ook gegrilde groenten die op een grilplaatje op tafel worden gezet. Vind ik altijd gezellig!
Wil je alvast een kijkje nemen op de menukaart? Kijk dan hier!

Hopelijk vond je het leuk om deze blogpost te lezen! Meer tips voor leuke restaurantjes in Valencia? Kijk dan snel naar onze blogposts over de beste restaurants in Valencia!