Wijnproeverij

Een wijnproeverij! Wie houdt er nou niet van een lekker wijntje, op het terras, met wat tapas, in de Spaanse zon? Wij doen het regelmatig! Iets wat wij dan ook met veel enthousiasme organiseren is een wijnproeverij! In een knus, authentiek Spaans barretje, vertelt de Nederlandse vinoloog je over alle ins en outs van Spaanse wijnen!

Valencia staat niet alleen bekend om de mooie sinaasappelbomen en de lekkere paella, maar ook om de vele lekkere wijnen die hier vandaan komen! Zo wordt een derde van alle Spaanse wijnen gemaakt in de buurt van Valencia. De bekendste rode druif uit deze regio is Bobal, maar ook Cava en de zoete dessertwijn Moscatel is typerend voor deze wijnregio. Op enkele kilometers van de stad zijn de wijnvelden, en bijbehorende bodegas te vinden en veel barretjes in de binnenstad verkopen met trots de lokale wijnen. Kortom, eigenlijk is een tripje naar Valencia niet compleet zonder een wijntje geproefd te hebben!

Onze wijnproeverijen doen we in een gezellig barretje in het oude centrum van de stad, in de ‘Barrio del Carmen’. We doen de proeverijen normaal gesproken met Valenciaanse wijnen.
Bij voorkeur proeven we wijn gemaakt van de lokale druivensoorten, die soms nergens anders voorkomen, zoals de Bobal, de Verdil of de Mandó. 

De wijnproeverij kan geboekt worden voor een klein gezelschap, maar ook met grotere groepen!

Tijdens de wijnproeverij zullen er 4 verschillende wijnen geproefd worden, in combinatie met wat lekkere borrelhapjes. Hierbij draait het vooral om de combinatie van gezelligheid en het leren over de wijnen die geproefd worden. Heerlijk genieten van Spaanse wijnen met interessante verhalen en weetjes.

Zin gekregen in een heerlijke wijnproeverij? Mail ons om een wijnproeverij te reserveren! Wij kunnen niet wachten om samen met jullie te proosten!

Enthousiast geworden en zou je graag nog meer willen weten over Valenciaanse wijn? Wij organiseren ook een wijntour, THE GRAPE ESCAPE. Hierin nemen we je mee voor een echte wijn experience in wijngebied Requena! Nieuwsgierig? Hier lees je er meer over!