10x De beste tapas restaurants van Valencia

Bij een stedentrip in Valencia mag een bezoek aan een tapas restaurant natuurlijk niet ontbreken! Gelukkig barst Valencia van de leuke bars & restaurants waar je de heerlijkste tapas eet. Na 7 jaar in Valencia weet ik inmiddels alle leukste bars te vinden! Dit zijn mijn favorieten.. De een traditioneel, de ander wat moderner.

#1 Bar&Kitchen

In het oude centrum van Valencia ligt Bar&Kitchen; een bar waar je terecht kunt voor ontbijt, lunch, borrel en diner. Je kunt plaatsnemen in de sfeervolle bar, maar er is ook een super gezellig terras op een klein pleintje. Op het menu staan allerlei gerechtjes om te delen, die gebaseerd zijn op de internationale keuken. Maar ook kannen Agua de Valencia en Sangria kunnen bij Bar&Kitchen worden besteld. Ik kom hier wekelijks en zou het iedereen aanraden!

#2 iO Restaurante

Midden in het historische centrum El Carmen, ligt iO Restaurante. Hoewel het zaakje op het eerste gezicht wat eenvoudig oogt, kun je hier heerlijk eten! Wanneer je achterom gaat zie je ineens dat hun terrasje op een gezellig plein midden in de stad is gelegen! Wij bestelden de lasagne van groenten en de kip curry voor twee personen. Ook de witte wijn die we hierbij bestelden was ontzettend lekker! Verwacht bij iO Restaurante geen traditionele tapas, maar echt culinaire hoogstandjes en een gezellige sfeer!

#3 Masia del Vino

Liefhebbers van traditionele Spaanse tapas, mals vlees, verse vis en smaakvolle wijnen zijn bij Masia del Vino aan het juiste adres! De deuren van dit restaurant bewaren de geheimen van de geschiedenis van een plek met een bestaan van meer dan 100 jaar. Geheel toegewijd aan de klassieke Spaanse gastronomie en vooral de Valenciaanse gatronomie. Masia del Vino is een plek waar je niet alleen heerlijk kunt eten, maar ook lekker kunt borrelen met een goede wijn en een tafel vol met kleine hapjes zoals kaas/ham uit de regio of uit een ander deel van Spanje. Masia del Vino levert niet alleen de beste en meest verse kwaliteitsproducten van de Mercado Central van Valencia, maar is ook een familie- en traditioneel restaurant. Diego, de eigenaar, is een man die van zijn beroep en werk houdt en dit merk je aan alles! Het restaurant wordt dan ook wel ‘Casa Diego’ genoemd door de wijkbewoners.

#4 El Infante

Bij restaurant El Infante, midden in het centrum van Valencia kun je zowel terecht voor een uitgebreide avond tafelen als even snel een tapasje eten. De kaart is toegankelijk en heeft voor ieder wat wils, dus het publiek is gemixt. Je komt terecht in een restaurant met een relaxte, ongedwongen sfeer. Het menu verandert voortdurend waardoor je hier telkens opnieuw wordt verrast. Alle gerechtjes worden gemaakt met ingrediënten van de central markt. De sfeer zit er hier altijd goed in! De perfecte bestemming voor een lunch na de fietstour!

#5 La Placita

La Placita is een van de betere tapas restaurantjes in Valencia als je het mij vraagt. Niet alleen de sfeer, de bediening maar ook vooral het eten is fantastisch. Elke tapa is met aandacht bereidt en heeft een overvloed aan smaak. Dit in combinatie met een Spaanse wijntje of een Vermut en je avond kan niet meer stuk. Als je op zoek bent naar gezelligheid, eten tussen de locals, Spaanse warmte en smaakvol eten dan ben je bij La Placita aan het perfecte adres. La Placita is gelegen net achter de Torres de Quart waardoor het eigenlijk een vergeten restaurant is. Zonde want de samosas met eend en peer van La Placita mag niemand missen eigenlijk!

#6 Orio Pinchos

Orio is opgericht door 3 broers uit het Baskenland. Zij wilden dat mensen buiten deze regio ook de typische pinchos zouden proeven uit het Baskenland. Zo gezegd, zo gedaan! Ze openden verschillende restaurants in meerdere steden in Spanje en zelfs een aantal in Frankrijk. Je vindt bij Orio de lekkerste Pinchos en er is enorm veel keuze; pinchos met groenten, Spaanse hammen of kazen, octopus, en ga zo maar door!
De boten die je in dit restaurant ziet, staan symbool voor de typische Baskische roeiboten. Dit een hele bekende sport in het Baskenland en wordt daar nog heel veel gedaan.

#7 Rivendel

Dit geweldige local restaurantje, Rivendel, is gelegen in de wijk El Pilar. Vroeger heette deze wijk Velluters (zijdebewerkers).
Dit is nog een vergeten wijk door de toerist wat heel erg zonde is! Het is namelijk een prachtige wijk met veel streetart. Rivendel restaurant is een super creatief restaurant waar verschillende evenementen worden georganiseerd. Zo hangen ze af en toe een groot scherm buiten waarop een leuke film wordt afgespeeld. Iedereen draait z’n stoel dan op het terras richting het scherm om film te kijken tijdens het borrelen. Ook worden hier verschillende shows gegeven achterin het mini zaaltje. Heel leuk om een kijkje te nemen en het eten is hier heerlijk!

#8 Riverside

Bij mij om de hoek zit een klein barretje, Riverside. Deze bar is van Angela & Diego en zij maken er elke dag weer een feestje van. De eigenaren komen uit Argentinië en zij hebben dan ook de aller lekkerste argentijnse empanadas. Dit is echt een verslaving geworden voor mij (niet goed voor bikinitijden). Ik kom hier wekelijks met al mijn buren en telkens als we de rekening krijgen, ben ik weer verbaasd over hoe goedkoop het hier is. Meestal betalen we rond de €10,- per persoon voor 2 drankjes en genoeg tapas om er de dag erna nog vol van te zitten!

#9 Arandinos

Op Plaza Angel vind je Arandinos, een heerlijk traditioneel tapasrestaurant. Op een klein mini pleintje in El Carmen hebben zij een terrasje staan waar straatmuzikanten voor een gezellige sfeer zorgen, elke dag weer! Heerlijke traditionele tapas en super vriendelijk personeel. Dit restaurant mag je eigenlijk niet overslaan bij jouw bezoekje aan Valencia!

#10 La Rentaora

Mijn buren namen me een aantal jaren geleden mee naar La Rentaora en sindsdien neem ik al mijn vrienden mee naar deze tapasbar! Gelegen naast de Mercado Mossen Sorell vind je deze super authentieke tapasbar. De tapas zijn hier van top kwaliteit en het is hier altijd gezellig druk op het terras! Binnen zit je op kleine houten krukjes en drink je bier uit pullen, hoe gezellig is dat! Het gevoel van een bruine kroeg zoals wij deze kennen in Nederland.

Hopelijk vond je het leuk om deze blog te lezen over mijn favorieten tapasbars in Valencia! Wil je meer lezen over leuke restaurants in Valencia? Hier vind je een overzicht van al mijn blogs over eten&drinken in Valencia!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.