Waarom Valencia een stad om te fietsen is

Wij Nederlanders houden van fietsen! Valencia is super fietsvriendelijk en dat is een van de vele redenen waarom wij zo ontzettend van deze stad houden.

Waarom fietsen zo fijn is in Valencia

In Valencia is het heel makkelijk om je op je stalen ros door de stad te verplaatsen. De stad heeft geen heuvels en is daardoor erg vlak en er zijn inmiddels al heel veel fietspaden in de stad aangelegd. Alles bij elkaar opgeteld heeft Valencia meer dan 150 kilometer aan fietspaden en daar komen ieder jaar nog meer kilometers bij. Het Turia Park mag je zeker niet missen, tijdens een fietstocht door Valencia. Wanneer je door dit bijna 10 km lange park fietst ben je even weg van de drukte van de stad. Aan de zijkanten van het park vind je de fietspaden. Als je eenmaal in het Turia Park bent, is het zeker een aanrader om de Stad van Kunst en Wetenschap te gaan bekijken. Dit is dé eye catcher van Valencia die je echt gezien moet hebben!

Ook de locals weten wel hoe ze de stad op de fiets moeten doorkruisen. Je zal in het Turia park en op de vele fietspaden die de stad rijk is tussen de Valencianen fietsen en veel Spaans om je heen horen. Met de fiets kun je in een korte tijd snel op veel plekken komen. Valencia is te groot om alles lopend te verkennen, maar klein genoeg om de drukke metro achterwege te laten. De fiets is daardoor een perfect vervoersmiddel in Valencia. Echter raden we wel aan het oude centrum lopend te ontdekken, vanwege de vele eenrichtingswegen en smalle straatjes. 

Fietsen naar het strand

Vanuit de Stad van de Kunst en de Wetenschappen kun je helemaal doorfietsen naar de haven en het strand om even te relaxen. Maar hoe fiets je ernaar toe? Achter het wetenschapsmuseum van de Stad van de Kunst en de Wetenschappen, staat een prachtige brug die op de Erasmusbrug lijkt in Rotterdam. Met je rug tegen het museum en je hoofd richting de brug, moet je links het park uitfietsen. Dan kom je op een grote rotonde, waar tegenover je 2 grote winkelcentra te vinden zijn: El Corte Ingles en Aqua. Precies tussen deze 2 gebouwen ligt de straat Menorca. Via deze straat fiets je naar Avenida del Puerto die je naar de haven brengt. Het fietspad bij de haven leidt je met een mooie route naar de boulevard van het strand. Eenmaal bij het strand aangekomen is het leuk om een hapje te gaan eten. Voor een lekkere Spaanse Paella ga je naar La Pepica, een van de eerste restaurantjes die je tegenkomt. Voor een hippe lunch met bijvoorbeeld heerlijke pancakes ga je naar La Girafe een stukje verderop aan Playa Patacona.

Fiets huren in Valencia

Om de stad op de fiets te verkennen, moet je die stalen ros natuurlijk ergens vandaan halen. Maar no worries, want tegenwoordig zit bijna op elke hoek van de straat wel een fietsverhuur. Maar welke fietsverhuur heeft fijne fietsen en een goede service? Daar helpen we je graag een handje mee. 

In het oude stadscentrum zijn wij erg tevreden over de comfortabele fietsen en service van Ecobike. De fietsen zijn van hele goede kwaliteit. Ook spreken ze er Engels, waardoor het makkelijk communiceren is. 
Verblijf je in de wijk Ruzafa? Dan is het een aanrader om naar Passion Bike te gaan. Zit je accommodatie meer richting het strand? Dan is Solution Bike een aanrader. 

Tip! Houd er rekening mee dat bij elke fietsverhuur borg betaald moet worden. Vaak is dit 50 euro per fiets of een geldige identiteitskaart die achtergelaten moet worden. 

Waar je nog meer naartoe kunt fietsen

Met de huurfiets kun je naast het strand en het Turia Park ook mooie plekken buiten de stad bezoeken. Op ongeveer 20 km ten zuiden van Valencia vind je het natuurpark Albufera met rijstvelden waar de paella oorspronkelijk vandaan komt. Aan de andere kant ten noorden van Valencia ligt het kleurrijke Port Saplaya. Dit havendorpje wordt ook wel het “klein Venetië” van Spanje genoemd.

Ga je liever niet zo ver weg? Dan kun je ook een aantal wijkjes ontdekken op de fiets, zoals de hippe wijk Ruzafa. Het is een aanrader om de fiets puur als vervoersmiddel te gebruiken om ernaartoe te gaan. Je kunt het beste het fietspad via de Calle de Guillem de Castro volgen om naar Ruzafa te gaan. Deze straat gaat vanzelf over in de Calle de Xativa die je langs het station naar Calle de Ruzafa brengt waar je deze wijk binnen komt. Omdat deze wijk heel veel eenrichtingswegen heeft en de fietspaden soms ineens ophouden of helemaal ontbreken, kun je het beste je fiets aan een fietsbeugel parkeren en lopend verder gaan.


Fietsen onder begeleiding van een Nederlandse gids

Als toerist is het soms lastig om een nieuwe stad op de fiets te ontdekken. Je moet vaak stoppen om de kaart of Google Maps erbij te pakken. Zie je dat niet zitten? Kies dan voor een fietstour onder begeleiding van een Nederlandse gids. Uit pure passie en enthousiasme voor de stad organiseren wij fietstours. Niet alleen kom je tijdens de fietstocht meer te weten over de gebouwen waar we langs fietsen, maar ook over het Spaanse leven, de verschillen met Nederland en worden er heel veel tips gegeven!

Fiets je met ons mee? Tot snel dan! Of op z´n Spaans: Hasta pronto! 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.