5 x hotspots aan het strand van Valencia

Valencia is een heerlijke stad aan het strand! De mediterrane sfeer en het altijd lekkere weer maken Valencia een hele fijne bestemming voor jouw volgende stedentrip in Spanje. Het oude historische stadscentrum en de moderne gebouwen van de Stad van Kunst en Wetenschap zijn perfect te combineren met een dagje zand tussen de voeten. Aan de boulevard en in de wijk Cabanyal zitten een aantal toffe hotspots die jouw dagje strand helemaal af maken. De leukste plekken hebben we voor jou op een rijtje gezet!

Marina Beach Club

Voor wat verkoeling in een heerlijk zwembad ga je naar deze hotspot pal naast het strand! Marina Beach Club is perfect voor een middagje luxueus relaxen. Van te voren moet je even een online reservering maken voor een ligbedje via de website van Marina Beach Club en vervolgens kun je de hele dag aan het zwembad gaan liggen gecombineerd met een drankje van de cocktailbar. Ook kun je hier lekker eten bij een van de twee restaurantjes waar naast Spaanse gerechten ook internationale gerechten zoals sushi geserveerd worden. Aan het einde van de middag wordt de muziek steeds harder gezet en in de avond wisselen DJ’s zich af om er een groot feest van te maken. Let’s get the party started!

La Fabrica de Hielo

Deze hotspot aan het strand vind je in de wijk Cabanyal! La Fabrica de Hielo was zoals de naam al zegt vroeger een ijsfabriek. Deze loods is helemaal omgebouwd tot cultureel centrum voor diverse evenementen en een hapje en drankje. Door de vele evenementen en optredens is dit in de avond echt the place to be is om samen met vrienden een drankje te gaan doen. Bekijk voor een actueel overzicht van de activiteiten die hier georganiseerd worden even de website van La Fabrica de Hielo. Het is trouwens ook ontzettend leuk om de wijk El Cabanyal die achter Fabrica de Hielo ligt te ontdekken! Tijdens een wandeling door deze oude visserswijk leer je het echte Valencia zoals de locals vroeger leefden kennen. Erg leuk om een keer een andere kant van Valencia te leren kennen en je bezoek aan La Fabrica de Hielo te combineren met het bewonderen van de gekleurde huisjes met mozaïek steentjes!

Mercabanyal

In de wijk Cabanyal vind je nog een toffe hotspot. Mercabanyal is een hele leuke plek voor food liefhebbers in Valencia! Hier moet je zijn voor een verzameling van een aantal van onze favoriete restaurantjes bij elkaar. De industriële set-up van meerdere restaurantjes in oude scheepscontainers geeft een super gezellige sfeer aan deze plek. Je kunt de hapjes en drankjes afhalen bij de verschillende kraampjes en vervolgens zelf een plekje uitkiezen aan een van de tafeltjes op het terras. Het leuke aan Mercabanyal is dat het ook terrassen boven de scheepscontainers heeft: dat wordt dus ultiem genieten op het dakterras in de zon!

Chiringuitos op het strand van Valencia

In de zomer verandert het strand van Valencia in een gezellige drukke boel! De chiringuitos zijn een soort Spaanse versie van wat we in Nederland strandtenten noemen. Terwijl je van de zee geluiden om je heen geniet en de wind voor wat verkoeling zorgt bestel je een heerlijke lunch of lekker drankje bij een van deze gezellige Chiringuitos aan het strand. Twee echte aanraders zijn Zorros del Mar en Patasur!

La Girafe

Aan het Patacona strand vind je naast de chiringuitos ook toffe restaurantjes aan de boulevard. Veel toeristen hebben vast wel gelezen over La Mas Bonita waar het door de populariteit ook erg druk kan zijn! Echter zijn er nog meer leuke plekken, zoals La Girafe, een echte hotspot aan het strand van Valencia waar je, in vergelijk met La Mas Bonita, meestal niet in de rij hoeft te gaan staan voor een plekje.
Aan de buitenkant lijkt het terras redelijk klein, maar het leuke is dat ze ook een prachtige binnentuin hebben aan de achterkant van het restaurant. Eenmaal binnen loop je langs een grote bus die omgebouwd is tot keuken waar de lekkerste crêpes voor je bereid worden, super gaaf! Bij La Girafe staan ze namelijk bekend om de crêpes met een hele ruime keuze aan diverse toppings. In de patio kun je plaatsnemen aan de kleurrijke mozaïek tafeltjes of op het terras in een bootje. De giraffe die in de tuin staat heeft de eigenaar per toeval gevonden, en zo is hij bij de naam voor dit restaurant La Girafe gekomen!

Welke hotspot aan het strand je ook kiest, het wordt sowieso genieten.
Veel plezier!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.