De hippe wijk Ruzafa

De wijk Ruzafa is de laatste jaren uitgegroeid tot een van de populairste wijken van Valencia. Deze wijk ligt net buiten het historische centrum en biedt een hele andere sfeer dan de toeristische gebieden van de stad. De wijk is erg geliefd onder jonge locals, studenten en creatievelingen en heeft daardoor een hip en trendy karakter.

Restaurants, koffiebars en winkeltjes in Ruzafa

Wanneer je door de straten van Ruzafa wandelt, zie je dat er veel oude gebouwen zijn opgeknapt en omgetoverd tot hippe restaurants, koffiebars, conceptstores en galeries. Dit geeft de wijk een unieke uitstraling en er hangt een hele relaxte en gezellige sfeer.

Een van de redenen waarom mensen graag naar Ruzafa gaan is het grote aanbod aan goede restaurants. Hier vind je niet alleen de traditionele Spaanse keuken, maar ook restaurants met een internationale keuken en veel vegan en vegetarische opties. Daarnaast zijn er ook veel leuke bars waar je ’s avonds gezellig kunt borrelen. Een goed voorbeeld van een leuk vegetarisch restaurant is La Casa Viva. Wij schreven er een blogpost over!

Mercado de Ruzafa

Maar Ruzafa heeft nog meer te bieden. Zo zijn er verschillende leuke markten, zoals de Mercado de Ruzafa waar je verse producten kunt kopen en de Mercado de Colón waar je ook terecht kunt voor een hapje en een drankje. Verder zijn er veel kleine boetiekjes en winkels waar je bijzondere souvenirs en cadeautjes kunt kopen.

Geschiedenis van de wijk

Als je meer wilt weten over de geschiedenis van de wijk, dan kun je een bezoek brengen aan het gebouw van het voormalige station Estación del Norte. Hier is tegenwoordig het Cultuurcentrum van Valencia gevestigd en kun je tentoonstellingen bekijken en meer te weten komen over de geschiedenis van de stad.

Verblijven in Ruzafa

Tot slot is Ruzafa ook een goede plek om te verblijven tijdens je bezoek aan Valencia. Het is een rustige wijk, maar toch op loopafstand van het centrum en goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Er zijn verschillende leuke hotels en appartementen te vinden voor een redelijke prijs. Een voorbeeld van een leuk hotel in de buurt van Ruzafa is het prachtige hotel YOURS!

Al met al is Ruzafa een echte aanrader voor iedereen die Valencia bezoekt en een andere kant van de stad wil ontdekken. Met haar hippe sfeer, goede restaurants en leuke winkels is het een heerlijke plek om te vertoeven.

Hopelijk vond je het leuk om deze blogpost te lezen! Meer weten over onze favoriete restaurants in Ruzafa? Lees dan onze blogpost: 5x de leukste restaurants in Ruzafa!