8x Onze favoriete stands in de overdekte markt: de Mercado Central in Valencia

De dag beginnen in de Mercado Central is het beste wat er is! Je mag deze spot echt niet missen. Het is namelijk één van de grootste overdekte markten van Europa. Het is niet alleen de grootste, maar naar mijn mening ook de mooiste! Kijk vooral eens naar boven, naar het plafond! Bij Mercado Central vind je echt alles.. kazen, wijnen, biertjes, vlees, vis, olijven, noten, kruiden en natuurlijke de lekkerste sinaasappels. Maar naar welke stands kan je het beste gaan? Er is zó veel keuze. Daarom hierbij 8x onze favoriete stands in de overdekte markt: de Mercado Central in Valencia.

Mijn Spaanse buurmeisje Nuria nam me mee naar deze stands en sindsdien ben ik fan. Tips van een echte local dus! Maar eerst even wat weetjes..

Wist je dat?

– De mensen bij Mercado Central om 10.00 in de ochtend al aan een biertje of wijntje zitten bij Central Bar?
– Je voor 14:30 bij Mercado Central moet zijn geweest, daarna gaat die dicht. Dus het leukste is om je dag bij Mercado Central te starten!
– Mercado Central midden in het centrum ligt, dus je vanuit deze plekken alle kanten op kan lopen of fietsen!
– Ook binnenin bij Mercado Central er op de muren sinaasappels afgebeeld staan. 

Nouuuuu daar komt die hoor! Onze favo stands:

1. Javi y Ana – Groenten en fruit

Voor groenten en fruit gaan wij naar Javi&Ana. Ze hebben groenten en fruit van goede kwaliteit dat je echt nog wel even kunt laten liggen voordat je het gaat eten. Buiten dat ze hele lekkere groenten en fruit hebben, zijn Javi & Ana ook gewoon hele lieve mensen!

2. Boutique del queso – Kazen en dips 

Voor een gezellig avondje met vrienden wordt er altijd een borrelplank gemaakt! Daar horen natuurlijk kazen en dips op.. want hé, wat is een borrelplank zonder kaas? Deze kazen en dips halen wij bij Boutique del queso!

3. Manuel Gimenez – Groenten en fruit

Bij Manuel Gimenez scoor je de aller aller beste avocado’s.. Voor de rest van het fruit gaan wij altijd graag naar Javi en Ana.

4. La Parada de las Especias desde 1928 – Kruiden 

Voor kruiden gaan wij altijd naar La parada de las Especias! Hier vind je allerlei verschillende internationale kruiden. Het is namelijk in Spanje niet zo dat je gewoon een zakje bami of nasi kruiden in de supermarkt kan kopen helaas, haha.

5. Hierbas Frescas y Arom. Rafa y M Jose – Ecologische en Exotische producten

Bij Rafa en Jose stoppen we voor ecologische en exotische producten. Als we een keertje nét wat anders willen koken gaan we naar Rafa en Jose!

6. Tropicalmente Herbasana – Internationale producten, vooral Latijns-Amerikaas

Voor lekkere internationale snacks gaan we naar Tropicalmente Herbasana. Even lekker wat anders maar héél gevaarlijk. Alleen maar lekkere snacks..

7. Maria y Rosa – Kip

Voor kip gaan wij naar Maria en Rosa. Het is een hele wandeling om alle producten bij verschillende stands te halen maar de sfeer is zo leuk op de mercado central dat dit helemaal niks uitmaakt! Ook doen we tussendoor vaak even een biertje of een wijntje bij Bar Central!

8. Jose Cosin – Slagerij

Voor een barbecue op het dakterras gaan vlees halen bij Carnes Cosin! Veel verschillende keuzes en top kwaliteit vlees!

En nog een extra tip: Ga ook nog langs Infraganti con las manos en la masa. Hier hebben ze namelijk heeele lekkere Italiaanse pasta ‘para llevar’ (om mee te nemen)!

ENJOY of op z’n Spaans: Disfruta!!

Hopelijk vond je het leuk om deze blogpost over onze favoriete stands in de Mercado Central te lezen. Wil je meer tips voor leuke spots die je gezien moet hebben? Kijk dan hier!