Federal – Een healthy ontbijtspot

Je kunt het gerust aan ons overlaten om door Valencia te struinen en vooral bezig te zijn met de vraag: Waar gaan we ontbijten vandaag?
Wij hebben zo’n beetje alle ontbijttentjes van Valencia inmiddels wel gehad dus het is tijd om onze favoriete spots te delen met jullie! Klaar voor? We beginnen met Federal, een healthy ontbijtspot in het centrum van Valencia! 

Federal
Prijsklasse: €5 – €15
Locatie: Carrer de l’Ambaixador Vich, 15
Wijk: La Seu & La Xerea
Aanbod: Ontbijt & Lunch
Openingstijden: Maandag t/m donderdag: 9.30u tot 20.00u, vrijdag/zaterdag 9.30u tot 01.00u en zondag 9.30u tot 17.00u.

Federal is een geweldig plekje voor een gezond en origineel ontbijt, brunch of lunch. Hoog aan het lijstje van mijn favoriete onbijtspots prijkt momenteel Federal, één van de leukste onbijtplekjes van Valencia, in het centrum! Het prachtige hoge plafond en het gebouw met openstaande ramen waar je binnen toch een soort van buiten lijkt te zitten, is alleen al de moeite waard om even binnen te springen. 

Een populaire ontbijtspot 

Federal is behoorlijk populair! Reserveren is dan ook zeker handig, maar niet per se nodig. Sinds kort heeft Federal er ook een terras bij waardoor er weer meer plek is en je dus ook lekker buiten kunt zitten! Federal is niet alleen populair in Valencia, maar ook in Barcelona en Madrid loopt het elke dag weer vol. Dat zegt maar weer iets over hoe lekker de gerechtjes zijn. 

Het menu van Federal

Federal is van Australische eigenaren dus de keuken is dan ook niet Spaans. Ze serveren heerlijke broodjes, salades, sapjes, koffies, lattes, taartjes en warme gerechten. Ik bestelde vanmorgen de toast met gerookte zalm, komkommer, rode ui, mascarpone en een gepocheerd ei! Heerlijk! Wil je vast een kijkje nemen op de menukaart? Bekijk deze hier

Een fijne plek om te werken

Niet alleen voor een lekker ontbijt, maar ook om te werken kun je terecht bij Federal. Er staat een grote tafel die je kan delen met andere harde werkers. Federal is zo lekker om te werken omdat het een fijne omgeving is. Het is druk, maar je hebt geen last van de drukte tijdens het werken door de grote ruimte waar je in zit. Daarbij is het natuurlijk niet verkeerd om tijdens het werken een heerlijke koffie van Federal (of 5) te bestellen! 

Hopelijk vond je het leuk om mijn blog over dit leuke koffietentje in Valencia te lezen! Wil je nog meer tips voor leuke koffietentjes in Valencia? Lees dan mijn blog: 5 x de leukste ontbijtplekjes in het centrum van Valencia.