5x de leukste ontbijtplekjes in het centrum van Valencia

Een goede kop koffie, de geur van versgebakken brood uit de oven, een gepocheerd eitje, glaasje verse jus en een lekker stuk taart.. Oh, wat is het ontbijt toch heerlijk! En dan vooral in Valencia op het terras in de zon, in een klein gezellig straatje of op een mooi pleintje. Wij hebben de 5 leukste ontbijtplekjes in het centrum van Valencia voor je op een rijtje gezet want het ontbijt is heilig!

1. Brunch Corner – Pancakes en Eggs Benedict

Brunch Corner
Prijsklasse: €5 – €15
Locatie: Plaza de la Virgen (Calle Conde de Almodóvar, 1) & Plaza Sant Bult, 3
Wijk: La Seu & La Xerea
Aanbod: Ontbijt & Lunch
Openingstijden: Verschillende openingstijden per locatie

Brunch Corner is onder andere gevestigd op het mooiste, magische plein van Valencia – Plaza de la Virgen. Met uitzicht op de kathedraal en de basiliek geniet je hier van heerlijke pancakes, eggs benedict, een lekker sapje of een heerlijk stuk taart! Klik hier voor de menukaart.

2. Trencat – Een gezellig Spaans ontbijtplekje

Trencat
Prijsklasse: €3 – €10
Locatie: C. del Trench, 21
Wijk: La Seu
Aanbod: Ontbijt & Lunch
Openingstijden: Dinsdag, woensdag & zaterdag: 8.30u – 20.00u

We beginnen met een schattig klein Spaans ontbijtplekje, Trencat. Zonder twijfel staat Trencat in onze top 5 van leuke ontbijtplekjes in het centrum van Valencia! Als je een verborgen parel zoekt, dan moet je hier zijn. Buiten staan er 2 tafeltjes voor de deur en ook binnen is het super gezellig. Het is gelegen in een klein straatje tegenover de Mercado Central en wordt gerund door moeder en zoon. Alles is huisgemaakt en de koffie is ook heerlijk! 

3. Dulce de Leche – Cakeheaven

Dulce de Leche
Prijsklasse: €5 – €20
Locatie: Calle Sant Vicente Martir 52
Wijk: Ciutat Vella
Aanbod: Ontbijt & Lunch
Openingstijden: Elke dag van 9.00u tot 21.30u

Cakeheaven alert! Je mag Dulce de Leche niet verlaten zonder minimaal 1 stuk taart te hebben geproefd. Alleen al door naar de vitrine te kijken loopt het water me in de mond. Dit is zó lekker en zó de calorieën waard. Mijn favoriete taart is zeker de carrot cake maar ook de oreo muffin is heerlijk! Verder heb je bij Dulce de Leche ook yoghurt met fruit, hartige broodjes, açaí bowls, sapjes en lekkere koffie.

4. Almalibre – Vegan ontbijt en heerlijke açaí

Almalibre
Prijsklasse: €6 – €15
Locatie: Carrer de Roteros, 16
Wijk: El Carmen
Aanbod: Ontbijt & Lunch
Openingstijden: Dinsdag t/m zondag 10.00u tot 22.30u

Ook Almalibre mag zeker niet missen in deze lijst van leukste ontbijtplekjes in het centrum van Valencia! Almalibre is een açaí bar en hier serveren ze açaí zoals je deze nog nooit hebt gehad. Mijn favoriete açaí bowl is de Correcaminos: Açaí met paçoca (gesuikerde pinda’s), chocolade druppels en kiwi. Ook kan je bij Almalibre andere gerechtjes bestellen zoals broodjes, hummus met pita, vega hamburgers. Alles is hier vegan! Klik hier voor de menukaart.

5. Bastard Coffee & Kitchen – French toast met bacon

Bastard Coffee & Kitchen
Prijsklasse: €5 – €15
Locatie: Carrer de Leandro de Saralegui, 1
Wijk: Ciutat Vella
Aanbod: Ontbijt & Lunch
Openingstijden: Elke dag van 9.00u tot 20.00u

Gevestigd naast Plaza Ayuntamiento (het gemeentehuisplein) vind je Bastard Coffee & Kitchen. Top ontbijt maar ook zeker een super spot om te gaan lunchen! Zij hebben geen terras dus ook op de regenachtige dagen is dit een fijne plek om te zijn. Tip: french toast met bacon, cream cheese en maple syrop! Klik hier voor de menukaart.

Ik hoop dat je iets hebt aan deze tips voor leukste ontbijtplekjes in het centrum van Valencia! Mocht je meer willen lezen over mijn favoriete ontbijt, lunch of diner plekjes, klik dan hier voor een overzicht van alle blogs over eten & drinken in Valencia!