Restaurant La Albufera – Paella in dorpje El Palmar

Zondag is dé perfecte dag om naar Albufera de Valencia te gaan voor een heerlijke paella in het zonnetje! Na de paella het bootje op voor een mooie zonsondergang en de vakantie kan niet meer stuk. Voor de beste paella moet je bij Restaurant La Albufera zijn – Paella in het natuurpark Albufera de Valencia!

La Albufera
Prijsklasse: €7 – €45 per gerecht
Locatie: Plaza la sequiota, 5, El Palmar
Dorp: El Palmar, Albufera de Valencia
Aanbod: Paella & Tapas
Openingstijden: Elke dag van 10:00u tot 18:00u

Paella eten in El Palmar – Albufera de Valencia

Even klaar met de drukte in de stad? Dat is geen probleem want je pakt zo de bus naar het prachtige natuurpark Albufera de Valencia. Hier vind je de rijstvelden en dus ook de beste restaurants voor Paella!
Wij kiezen vaak voor restaurant La Albufera, want dit is gewoon een hele ervaring. Het is een heel groot restaurant met alleen maar Spaanse families uit de dorpjes om Albufera de Valencia heen gelegen. Het is er super druk en je kunt elkaar dus ook bijna niet verstaan, maar het is zó geweldig om hier tussen te zitten. Ook hebben ze een terras waar je wat rustiger zit, met uitzicht op het natuurpark of aan de voorkant op een klein pleintje.

Tapas bij La Albufera

Omdat het maken van een paella altijd ongeveer 40 minuten duurt, bestellen we óók nog vaak tapas vooraf. Want hé, waarom ook niet. De keuze is moeilijk te maken bij restaurant La Albufera want het is allemaal heerlijk. Ze hebben voornamelijk visgerechten. De vis wordt dan ook in het natuurpark gevangen!
Wij bestellen vaak Esgarraet, dit is een typisch Valenciaans gerecht. Esgarraet komt van het werkwoord esgarraer, wat scheuren betekent. Het gerecht bestaan dan ook uit allemaal gescheurde ingrediënten. Ze koken de paprika, kabeljauw en ui en scheuren deze. Vervolgens een beetje olijfolie en zout erop en de esgarraet kan geserveerd worden! Bij Restaurante La Albufera maken ze er ondanks de gescheurde ingrediënten, toch een mooi gerechtje van! Alvast de menukaart bekijken? Klik hier!

Het is erg belangrijk om op tijd te reserveren voor dit restaurant vanwege de drukte, vooral in het weekend. Een tafel reserveren kan hier!


Hopelijk vond je het leuk om deze blog te lezen over paella in dorpje El Palmar! Geen tijd om naar Albufera de Valencia te gaan maar je wilt wél een lekkere paella eten? Lees dan onze blogpost: 5x onze favoriete paella in Valencia!