La Pepica – Paella aan het strand

Oh, wat houden wij van paella! Hebben wij even geluk dat we in de stad van de paella wonen… Ja, paella komt écht uit Valencia. Weet jij wat er in een typische Valenciaanse paella zit? Veel mensen denken dat het een visgerecht is maar niks is minder waar.. In de échte Valenciaanse paella zit namelijk kip en konijn!

La Pepica
Prijsklasse: €15 – €35 per gerecht
Locatie: Passeig de Neptú, 6
Wijk: Strand
Aanbod: Paella & Tapas
Openingstijden: 13:00u – 16:00 en 20:30u – 23:30u, gesloten op zondagavond

Paella eten tussen de locals

Wil je paella eten tussen de locals, dan ben je bij La Pepica aan het juiste adres. Je zit hier in het weekend tussen de Spaanse families paella te eten, hoe leuk is dat?! Bij La Pepica weten ze hoe ze een goede paella maken, ze hebben dan ook al meer dan 120 jaar ervaring. Het restaurant bestaat namelijk al langer dan 120 jaar! Op de kaart staat een speciale paella: La Pepica. Deze werd als eerste gemaakt voor de bekende schilder Joaquin Sorolla wanneer hij het restaurant bezocht met andere schilders. Ook Queen Sofia heeft een bezoekje gebracht aan La Pepica en aangezien zij vegetarisch is, moest er een groente-paella gemaakt worden. Ook deze staat hier nu op de kaart.

Playa Malvarossa

La Pepica is direct gelegen aan het strand, Playa Malvarossa! Paella en strand: ik hoor een perfecte combinatie voor een geweldige dag want wat wil je nog meer. ’s Ochtends lekker het strand op en dan op het heetste van de dag een tafeltje in de schaduw reserveren bij La Pepica om daar de beste paella van Valencia te eten. Want ja, paella eet je als lunch. Wist je dat? De locals eten ’s middags een grote maaltijd en ’s avonds nog wat kleins. Paella is dus ook echt een lunchgerecht. Als de paella op is weer lekker het strand op om uit te buiken! Niet héél ideaal om zo’n hele pan paella te eten en vervolgens weer in bikini te moeten, maar goed. Het is het waard.
Zorg ervoor dat je op tijd reserveert, want La Pepica is altijd druk! Alvast een kijkje nemen op de kaart? Klik dan hier.


Hopelijk vond je het leuk om deze blog te lezen! Wil je meer weten over de traditionele Valenciaanse paella? We vertellen er alles over tijdens onze fietstours! Ook geven we nog meer tips voor leuke paella restaurants in onze andere blog: 5x onze favoriete paella in Valencia!