iO Restaurante – Moderne tapas op een gezellig verstopt pleintje in El Carmen

Wij houden van verstopte pleintjes! Het is altijd zo leuk om door de smalle straten te struinen en ineens terecht te komen op mooie plekken. Zo kwamen we ongeveer een jaar geleden ook iO Restaurante tegen – Moderne tapas op een gezellig verstopt pleintje!

iO Restaurante
Prijsklasse: €6 – €15 per gerechtje
Locatie: Calle de Dalt, 30
Wijk: El Carmen
Aanbod: Lunch & tapas
Openingstijden: 13:30u – 16:00 en 20:30u – 24:00u, gesloten op zondag en maandag

Een gezellige sfeer op een verstopt pleintje

Het pleintje waar iO Restaurante op gevestigd is, is zó gezellig. Het is een klein pleintje gelegen in de oude historische wijk El Carmen. In de avond is het pleintje mooi verlicht en het terras zit altijd vol. Het restaurant zelf is klein maar het terras vult het hele plein. Ga je uit eten bij iO Restaurante, dan zit je echt tussen de locals. Veel Spaanse vriendengroepen en families komen hier samen om te genieten van de wat modernere versie van tapas! Natuurlijk met een biertje of wijntje in het zonnetje. Je voelt gelijk een fijne sfeer als je dit pleintje op komt lopen!

Moderne tapas

Klinkt best gek eigenlijk, moderne tapas. Wat bedoel ik hier nou mee? Nou, wel hapjes om samen te delen maar niet de traditionele gefrituurde vis en patatas bravas. Ze hebben hier bijvoorbeeld provolone, falafel, gamba carpaccio, nacho’s, Thai chicken en groente-lasagne! Ook een fijne plek voor iedereen die geen vlees eet dus. En oh ja.. vergeet niet om een toetje te bestellen want de brownie met karamel ijs is echt heerlijk! Kijk hier voor de hele menukaart.

De wijk El Carmen

iO Restaurante is gelegen in de wijk El Carmen, het oude historische centrum. El Carmen staat zeker in de top 3 van leukste wijken van Valencia als je het mij vraagt! Er is altijd wat te doen en het is er ook altijd gezellig. In de avond leeft het in El Carmen het meeste. Wanneer de restaurantjes open gaan zitten alle terrasjes vol! Ook het nachtleven in El Carmen is top. Veel leuke kroegjes, leuke danscafés, live optredens en borrelplekjes.

Hopelijk heb je iets aan deze tip voor moderne tapas op een gezellig verstopt pleintje gehad! Wil je meer weten over de wijk El Carmen? Klik dan hier! Toch liever naar een traditionele tapasbars? Klik dan hier voor de leukste tips!