Tapas eten in Valencia – de leukste adresjes voor traditionele Spaanse tapas

Één van de redenen om naar Valencia te komen, is toch zeker wel de tapas! Spaanse tapas is gewoon heerlijk. Wij zijn er gek op en gaan (zeer) regelmatig naar leuke Spaanse tapasbars. Wij hebben de leukste adresjes voor traditionele Spaanse tapas voor jullie op een rijtje gezet!

Tapasbar La Rentaora

Naast de Mercado Mossen Sorell vind je dit heerlijke Spaanse tapasbarretje: La Rentaora! Deze tapasbar mag zeker niet in de lijst van traditionele spaanse tapasbars ontbreken. Het is een piepklein oud restaurantje waar je op lage krukjes zit en uit pullen bier drinkt. Buiten op het terras staan ongeveer 5 tafeltjes en deze staan direct tegen de overdekte markt: Mossen Sorell aan. Je kan hier heerlijke kleine tapasjes bestellen zoals gesmolten kaas met stokbrood, eend, patatas bravas, anchovis maar ook verschillende salades.

Boatella tegenover de Mercado Central

Bij Boatella tegenover de Mercado Central is het altijd heel gezellig! Ze hebben geen tafeltjes binnen (want veel te klein) maar wel een groot terras waar je heerlijk kunt genieten in het zonnetje van de traditionele Spaanse tapas. Je mag hier tapas verwachten van hele goed kwaliteit. Het zijn simpele, maar hele lekkere tapas zoals calamares, puntillas (vis), patatas bravas, croquetas, ensaladilla rusa etc. Biertje of wijntje erbij en je komt het terras niet meer af!

Pintxo y Trago

Pintxo y Trago is gelegen op Plaza Redonda, waar vroeger een markt gevestigd was. Nu is het een mooi pleintje geworden waar je o.a. stoffen kunt kopen voor traditionele kleding (voor het Fallas feest). Pintxo y Trago is een wat luxer tapasrestaurant waar je wel nog de traditionele keuken kunt proeven. Ook hier staan natuurlijk patatas bravas op de kaart, maar ook heerlijk pinchos uit het Baskenland. Pinchos zijn kleine stokbroodjes met een tapa erop. Deze traditionele tapasbar is ook zeker een aanrader! Kijk hier voor de menukaart.

Central Bar

In de Mercado Central zit 1 beroemde tapasbar. Deze tapasbar is van Ricard Camarena (sterrenchef) en hier kan je echt heerlijke traditionele Spaanse tapas eten! Het is een gezellige plek waar je lekker aan de bar hangt terwijl je wat tapas eet en een biertje/wijntje drinkt. Grappig feitje: Om 10 – 11 uur ’s ochtends zit iedereen hier al aan de wijn of aan een biertje! Leuk om lekker aan te sluiten bij de locals die even een tapasje eten terwijl ze de boodschappen voor de week bij de Mercado Central doen. Kijk hier voor de menukaart.

Bar La Pilareta

Ook bij bar La Pilareta kan je heerlijke traditionele Spaanse tapas eten. La Pilareta was oorspronkelijk een slijterij onder de naam El Lorito. Kleindochter van de eigenaar kwam met het idee om ook maaltijden aan te gaan bieden en in maart 1917 kregen zee en vergunning om een bar te openen. Na een hele tijd maaltijden te hebben geserveerd begon de bar na de oorlog met een nieuwe fase waarin tapas centraal stonden. De Valenciaanse clóchinas (mosselen), werd het ster gerecht van de bar. Er wordt gezegd dat er welleens 1 ton mosselen zijn geconsumeerd tijdens het grote feest Las Fallas. Een ander leuk weetje zijn de kratten onder de bar. Omdat deze bar bekend staat om de mosselen en deze dan ook het meest gegeten worden, was het makkelijk om iets te hebben om de schelpen direct in weg te gooien. Het ziet er eigenlijk niet echt lekker uit, maar puur uit gemak hebben ze dus die kratten daar neer gezet om de schelpen in te gooien!

Hopelijk vond je het leuk om deze tips te lezen over de leukste adresjes voor traditionele Spaanse tapas! Mocht je meer willen lezen over mijn favoriete ontbijt, lunch of diner plekjes, klik dan hier voor een overzicht van alle blogs over eten & drinken in Valencia!