Scooter huren op straat – Deelscooters via een app!

Yego

– €0.28 per minuut
– Automatisch verzekerd
– 24/7 scooters beschikbaar
– Gegarandeerd opgeladen scooters
– 2 helmen en haarnetjes

Cooltra

– €0.28 per minuut
– Automatisch verzekerd
– 24/7 scooters beschikbaar
– Gegarandeerd opgeladen scooters
– 2 helmen en haarnetjes

Het is super fijn om in Valencia fietsend of wandelend de stad te bekijken maar sommige mooie spots liggen nét wat verder weg, dus ook wat ver om met de fiets naartoe te gaan. Om deze spots te bezoeken is een scooter huren ideaal. Deze kan je gewoon op straat pakken! 

Zo gaan wij vaak met de scooter naar het strand, naar het natuurpark Albufera de Valencia of naar Port Saplaya. Deze plekken zijn ook goed te bereiken met de fiets maar zeg nou zelf… hoe eerder op het strand, hoe meer zonuren en tijd voor cocktails! Pakken we de bus wel terug! 
Wil je toch graag met die fiets? Dan hebben wij de fijnste fietsroutes naar Albufera de Valencia en naar Port Saplaya voor jou!

Er zijn 2 hele fijne scooterverhuur bedrijven die deelscooters op straat hebben staan. Deze scooters kan je dus gewoon pakken op straat en vervolgens weer ergens terug zetten zodat iemand anders de scooter weer kan pakken! De helmen liggen achterin de scooterkoffer en er zitten altijd haarnetjes in voor de higiene. 

Yego

Yego heeft hele leuke, groene, retro scooters op straat staan. Op elke hoek van de straat is er wel een deelscooter te vinden. Je hoeft alleen maar de app te downloaden en jouw gegevens in te vullen. Jouw telefoon is vervolgens de sleutel van de scooter! Met de app kies je jouw scooter, open je de scooterkoffer én start je de scooter. De app is dus de sleutel voor de scooter die jij gaat gebruiken. Via de app vind je een scooter bij jou in de buurt en kan je deze reserveren voor 15 minuten. In deze 15 minuten heb jij de tijd om naar de scooter te lopen. Vanaf het moment dat jij de scooter wil neerzet, zal deze weer beschikbaar zijn in de app voor andere mensen om de scooter te pakken.

Klaar om een Yego scooter op straat te pakken? Download dan de app! De app heet Yego Mobility en het icoontje ziet er zo uit:

Cooltra

Ook Cooltra heeft fijne compacte scooters op straat staan die je gewoon kan pakken door de app te gebruiken! De app is ook bij Cooltra de sleutel van jouw scooter, ideaal dus. De Cooltra scooters zijn te herkennen aan de blauwe kleur. Het werkt eigenlijk allemaal een beetje hetzelfde als bij Yego. Bij beide scooterbedrijven kan je ook abonnementen afsluiten. Mocht je de scooter veel gebruiken, is het handig om hier gebruik van te maken! Dan ben je weer wat goedkoper uit. Cooltra Scooters heeft ook een fysieke winkel op Calle del Mar 54. Hier is het ook mogelijk om scooters te huren voor de hele dag, of meerdere dagen natuurlijk!

Klaar om een Cooltra scooter op straat te pakken? Download dan de app! De app heet Cooltra Motosharing Scooter en het icoontje ziet er zo uit: