Bar&Kitchen – Tapas in Valencia

Onze all-time favourite Tapas in Valencia – Bij Bar&Kitchen op Mercado Tapineria! Wij kunnen geen genoeg krijgen van de heerlijke tapas die ze hier serveren. Het restaurant is gelegen in het oude historische centrum net naast Plaza de la Reina en de Kathedraal. Op een klein pleintje, Plaza Ibanyes, vind je dit heerlijke tapasrestaurant omringt door pop-up winkels. Elke week verandert dit pleintje en toveren ze het om tot een weer iets nieuws.

Een sfeervol pleintje

Als je het pleintje op komt lopen wil je gelijk niet meer weg. Er hangen vlaggetjes in de bomen (of capes, of zwembanden, of knuffel aapjes..) en het plein is sfeervol verlicht met lichtjes die in de bomen hangen. De hele avond komen er muzikanten langs dus tijdens het drinken van een wijntje/biertje óf natuurlijk Agua de Valencia, kan je ook genieten van een Spaans achtergrondmuziekje. Het maakt het helemaal af!

Tapas

De tapas in Valencia, bij Bar&Kitchen, zijn echt goddelijk! De kaart is niet heel uitgebreid, maar echt alles wat op de kaart staat is lekker. Alles is huisgemaakt en ik kan je vertellen: er staat een stel goede koks in die keuken!
De patatas bravas met de tomatensaus en alioli zijn niet te overtreffen. Nog nergens heb ik ze beter geproefd dan bij Bar&Kitchen. De aardappelen worden gemixt met zoete aardappel en komen rechtstreeks uit de oven. Een gerecht uit de traditionele Spaanse keuken maar met een moderne touch laten we maar zeggen.
Naast de patatas bravas behoren de Koreaanse salade, de hummus, de speltpizza en de zalm tot onze favorieten van de kaart!

De wijk

Bar&Kitchen is gelegen in Ciutat Vella, het centrum van Valencia. Om de hoek van Bar&Kitchen zijn veel bezienswaardigheden te vinden. Als je een stukje verder loopt vind je onder ander de Santa Catalina, het smalste huisje van Europa – La Estrecha, Plaza Redonda, de Kathedraal en La Lonja de la Seda.

Wil je alles weten over deze wijk? Fiets dan mee met onze fietstour! We vertellen je er graag alles over en geven je de leukste tips voor restaurants mee! Wil je liever lekker op pad om tapas te proeven? Boek dan onze tapastour!