Fietsen naar Port Saplaya vlakbij Valencia

Op zoek naar een leuk uitstapje vanuit je verblijf in Valencia? Dat kan! Voor een dagje buiten de stad moet je zeker even op de fiets naar het havendorpje Port Saplaya aan het strand gaan. Het kleurrijke havendorpje aan het strand wordt ook wel het “klein Venetië” van Spanje genoemd. Kronkel tussen het water langs de mooie schilderachtige gebouwen en waan je even in een compleet andere wereld.

Wat maakt Port Saplaya zo bijzonder?

Op een zonnige dag vinden wij het heerlijk om naar het strand te fietsen en daar lekker te relaxen! In de omgeving van het strand valt ontzettend veel te ontdekken. Je kunt de haven van Valencia bezoeken, het oude Valencia verkennen in de wijk El Cabanyal of een stukje verder fietsen naar Port Saplaya. Wij vinden dit een heerlijke besteding van een dagje uit buiten de stad Valencia.

In het verleden was Port Saplaya een heel gewoon havendorpje in de gemeente Alboraya. Vanaf de jaren 80 is dit dorpje omgetoverd tot een kleurrijke kustplaats op ongeveer 10 km van het stadscentrum van Valencia vandaan. Perfect om op de fiets te ontdekken tijdens jouw vakantie in Valencia! Het leuke aan dit dorpje is dat het minder toeristisch is dan de drukke stad. Veel locals hebben hier een vakantieverblijf om even weg te kunnen zijn van de stad. In de zomer worden er hier zelfs gratis bioscoop avonden gehouden in de open lucht. Als je een beetje Spaans kan is het een hele toffe ervaring om daar een keer aan mee te doen. Naast deze super fotogenieke plaats vind je twee geweldige zandstranden. Wij komen hier graag, omdat het er juist lekker rustig is!

Omdat Port Saplaya vlakbij Valencia ligt kun je er gemakkelijk naartoe fietsen. Vanaf Playa de la Patacona kun je het gekleurde dorpje Port Saplaya al zien liggen en weet je gelijk welke kant je op moet.

Fietsroute naar Port Saplaya

De fietsroute loopt voor een groot deel helemaal langs het strand, zodat je onderweg kunt blijven genieten van dat heerlijke zeebriesje en het mooie uitzicht van palmbomen! Fiets richting het noorden door om via het super toeristische Playa de la Malvarossa bij Playa de la Patacona te komen waar je vooral de locals van de zon ziet genieten aan de boulevard. Waar Playa Patacona op houdt lijkt het even alsof je niet verder kunt fietsen. Je moet dan de weg vervolgen via het fietspad dat naast de autoweg loopt. Bij de brug aangekomen split het fietspad en kun je afslaan richting een schattig kerkje, Ermita dels Peixets. Je bent aangekomen in het dorp Alboraya waar je schattige kleine huisjes direct aan het strand gelegen kunt bewonderen. Verder lijkt het hier een beetje op een uitgestorven industrieterrein dus fiets maar snel door richting het strand met uitzicht op zee waar de boulevard weer begint. Je kunt hier langs zee verder fietsen richting de kleurrijke haven van Port Saplaya om het “klein Venetië” van Spanje te ontdekken!

Tips voor lekker eten in Port Saplaya

Na een fietstocht langs het strand heb je vast wel zin in iets lekkers gekregen! Tijdens ons bezoek aan Port Saplaya hebben wij heerlijke paella gegeten bij Tasqueta del Mar, een echte aanrader. Je kunt hier voor een Spaans prijsje heerlijke typische rijstgerechten bestellen of voor het dagmenu voor ongeveer een tientje gaan. Na de paella is het erg leuk om terug te fietsen via het Horchata museum: Alqueria el machistre waar je meer te weten komt over de chufa noot die de basis vormt voor dit typisch Valenciaanse aardamandel drankje. Dit drankje moet je echt zelf geproefd hebben om te weten hoe het smaakt en te beoordelen of jij dit lekker vindt.

Wil jij weten welke leuke plekjes er verder nog meer in Valencia en omgeving te ontdekken zijn? Ga dan met ons mee op fietstour, zodat we alle tips over onze favoriete plekjes in de stad en omgeving met je kunnen delen! Tot snel op de fiets!

Liefs,
Robin & Anouk

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.