Leuke wijken in Valencia

Als je een wat langere tijd in Valencia verblijft is het een goed idee om de stad per wijk te verkennen. Zo kwamen wij de prachtigste pareltjes en gezellige pleintjes tegen. Natuurlijk hebben wij zo onze favoriete wijken in Valencia waar we graag komen of zelfs zijn gaan wonen! We vertellen je er alles over in deze blog waarin we je meenemen op een tocht door Valencia met de leukste plekjes per wijk.

Wijken in Valencia

De stad Valencia was vroeger veel kleiner en bestond toen enkel uit het oude historische centrum van Valencia binnen de stadsmuren waar je nu enkel nog de twee stadspoorten (Torres de Serranos en Torres de Quart van terug kunt vinden). Juist door deze kleinschaligheid uit het verleden voelt het nog steeds als een dorpje met een gemoedelijke Spaanse sfeer. Het persoonlijke contact met de vriendelijke locals geeft Valencia altijd een heel welkom gevoel.

Van alle leuke wijkjes in Valencia is El Carmen toch echt wel onze favoriet! Behalve de wijk El Carmen zijn er natuurlijk nog veel meer toffe wijkjes in Valencia die echt de moeite waard zijn om te ontdekken. Lees vooral verder om te weten welke wijkjes dat zijn!

Hippe street-art wijk El Carmen

De wijk El Carmen is onderdeel van het mooie historische oude stadscentrum van Valencia. Wist je dat Valencia de stad is met het grootste historische stadscentrum van heel Spanje?! De smalle straatjes van El Carmen maken deze wijk zo ontzettend geweldig. Alhoewel dit er ook wel voor zorgt dat het voor veel toeristen een doolhof is. Onze tip is om gewoon rond te struinen hier zonder een plan te hebben waar je heen gaat. Dit is eigenlijk de allerleukste manier om deze buurt te verkennen. Onderweg zal je zeker leuke vintage winkeltjes en mooie street-art kunstwerken tegen komen. Tussendoor kun je op een gezellig plein zoals Plaza del Carmen een hapje gaan eten. Een echte aanrader voor lekkere tapas tussen de locals is La Pitusa. In de buurt van dit plein vind je ook het culturele museum, centro del Carme, waar ook regelmatig muziekoptredens gehouden worden. Daar moet je zeker even een kijkje nemen als je het ons vraagt!

Modern Ruzafa

De vrij moderne wijk Ruzafa ligt net als de wijk Canovas in Eixample. Dit is de plek waar veel locals wonen. Hier moet je zijn dus om het leven als een Valenciaan te kunnen ervaren in een hip koffietentje, lunchroom of één van de gezellige barretjes om de avond op zijn Spaans af te sluiten! Wij komen ontzettend graag bij Artysana voor een heerlijke goedkope brunch. Een echte goede koffie kun je krijgen bij Bluebell Coffee waar je in de patio lekker kunt gaan zitten.
De locals doen de boodschappen graag in de overdekte markt Mercado Ruzafa. Hier haal je makkelijk alle ingrediënten om zelf een heerlijke paella te maken. ¡Qué aproveche!
En als je nog niet uitgeshopt bent, na de wijk el Carmen te hebben gezien, dan kun je in Ruzafa nog even doorgaan. De wijk heeft veel toffe boetiekjes en vintage winkels zoals Petticoat.

TIP! Wil je graag overnachten in deze hippe wijk? Een toffe accommodatie in Ruzafa die wij erg fijn vinden is ABCyou Bed&Breakfast.

Luxe in Canovas

Deze wijk grenst zo ongeveer aan de wijk Ruzafa. Dit is the place to be voor wat luxe in Valencia! Canovas staat bekend als de chicste wijk van de stad. Je kunt hier dus ook zeker culinair genieten in een van de vele restaurants. Wij komen graag bij Casa Roberto voor Valenciaanse rijstgerechten.

Om luxe uit eten te gaan kun je gastronomisch genieten bij restaurant Habitual. De bekende chef-kok Richard Camarena is de eigenaar van dit modern ingerichte mediterraans restaurant. Zijn restaurants in Valencia hebben al meerdere Michelin-sterren gekregen! Habitual ligt in de gezellige markthal: Mercado Colon in de wijk Canovas. In deze prachtige half overdekte markt vind je geen marktkramen, maar juist winkels en restaurantjes met typisch Valenciaanse specialiteiten zoals het Turia biertje. Een echte aanrader is om bij de horchatería in deze markthal het Valenciaanse aardamandeldrankje eens te proeven.

Tip! In de omgeving van Mercado Colon kun je super goed shoppen. Vooral aan de achterkant van de markt in de straat Calle Jorge Juan. Wij zijn helemaal fan van de leuke concept store Ese o Ese. Het is zeker een aanrader om daar eens binnen te lopen.

Dorpse sferen in Benimaclet

Valencia is altijd aan het ontwikkelen en vernieuwen. Zo is de wijk Benimaclet die pas later aan de stad is toegevoegd echt in opkomst. Omdat hier ook steeds meer studenten komen wonen is er altijd wel iets te beleven en zijn er hier veel evenementen met live-muziek. Deze wijk in Valencia is echt anders dan de andere gebieden van de stad en daardoor juist een bezoekje waard. Verwacht er niet veel bezienswaardigheden, maar hier kun je een typisch Spaanse dorpssfeer ervaren. Dit is te verklaren, doordat het in het verleden een dorpje was buiten Valencia en een aantal locals er altijd zijn blijven wonen. Wat deze wijk echt indrukwekkend maakt is Casa de Trencadís waar je ook lekkere tapas kunt krijgen bij El Colmado. Het gebouw is bekleed met tegels van stukjes keramiek. Deze kunststijl Trencadís zal je waarschijnlijk doen denken aan de werken in Barcelona van Antoni Gaudí. Maar zelfs in Valencia vind je deze artistieke manier van werken veel terug. Kijk maar eens goed hoe de buitenkant van de gebouwen in de Stad van Kunst en Wetenschap bekleed zijn: ook dit is gemaakt op basis van de Trencadís stijl.

Genieten aan het strand van de wijk El Cabanyal

De combinatie van stad en strand maakt Valencia een heerlijke bestemming voor jouw volgende vakantie. 🙂 Op ongeveer 5 km van het oude stadscentrum van Valencia ligt het strand. Het is ideaal om hier met de fiets hier naartoe te gaan!

Een hele leuke wijk aan het strand is El Cabanyal. Deze oude vissersbuurt laat echt een andere kant van Valencia zien waar ook nog niet heel veel toeristen bekend mee zijn. Als je deze wijk bezoekt kijk je je ogen uit bij het zien van de kleurrijke huisjes met mozaïek steentjes. Wij raden je wel aan om hier niet tussen 14:00 en 17:00 uur heen te gaan. Dan is het namelijk siësta tijd in Spanje en is juist deze wijk waar vooral de locals komen heel erg uitgestorven.
Verder is deze wijk is echt in ontwikkeling en er worden daarom de laatste jaren steeds meer leuke barretjes en hippe hotspots geopend! Bij Bar La Paca in El Cabanyal kun je genieten van een heerlijke Vermuth, terwijl je je ogen uitkijkt vanwege de inrichting van deze bar. De hotspots Mercabanyal en Fabrica de Hielo liggen ook in deze wijk en zijn super tof om een keer naar toe te gaan als je aan het strand van Valencia bent!

Wij zijn benieuwd wat jouw favoriete wijk in Valencia is en nemen je graag mee door een aantal van deze toffe buurten tijdens onze fietstour door de stad!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.