Restaurants in Valencia van Ricard Camarena

Culinair genieten in Valencia voor een goede prijs doe je bij een van de vier top restaurants van Ricard Camarena! De bekende chefkok selecteert met aandacht lokale producten om met heel veel passie de beste smaakcombinaties te maken; Camarena weet wel wat goed koken is. De beroemde chef-kok heeft zelfs al meerdere Michelin-sterren gekregen als bekroning op de gerechten die van enorm goede kwaliteit zijn. De bediening is ontzettend vriendelijk en ze verlenen een uitstekende service. De medewerkers spreken Engels, maar ze vinden het natuurlijk wel extra leuk als je Spaans probeert te praten!

Sterren restaurants in de markthallen van Valencia

De restaurants zijn te vinden op bijzonder mooie plekken in Valencia! Zo kun jij heerlijk eten combineren met het bezoeken van bezienswaardigheden in de stad. In twee overdekte markten van Valencia is een restaurant van Ricard Camarena gevestigd.

Mercado Colon bijvoorbeeld, deze markthal is alleen al de moeite waard om vanaf buiten te bekijken. De architectuur doet denken aan de werken van architect Gaudí en dat is niet voor niets! Mercado Colon is ontworpen door een leerling van deze meester. Er zijn vooral typisch Valenciaanse restaurants te vinden in deze half overdekte markthal. Zo ook restaurant Habitual van chefkok Ricard. Het restaurant bevindt zich op de begane grond waar je kunt komen door de roltrap naar beneden te nemen. Op de kaart vind je een mix van diverse mediterrane gerechten die met zorg voor je bereid worden.

In het prachtige Mercado Central vind je Central Bar, een klein tapasbarretje. Hier zie je locals aan een lange bar zitten. Probeer een plekje te bemachtigen en bestel wat lekkere hapjes! Het is heel bijzonder dat er naast de vele marktkraampjes een gezellige tapasbar in de grootste markthal van Europa gevestigd is. Wij denken dat de bekendheid van Ricard Camarena er voor gezorgd heeft dat hij dit voor elkaar kon krijgen. In Valencia is hij een zeer beroemde chefkok.

Ricard Camarena restaurant in een museum

Dit restaurant is onlangs verplaatst van de wijk Ruzafa naar de wijk Marxalenes in Valencia. Ricard Camarena heeft in deze wijk een betere plek gevonden met meer daglicht in het restaurant. Het bijzondere aan de locatie is dat het in een oude fabriek is gevestigd. De fabriek is omgebouwd tot het museum Bombas Gens waar nu kunstexposities van Spaanse, Valenciaanse en internationale kunstenaars te vinden zijn. Erg leuk om een museumbezoek te combineren met lekker en luxe uit eten gaan!

Canalla Bistro restaurant in Ruzafa

De gerechten op de kaart zijn zoals in alle restaurants van Ricard Camarena niet standaard, alles op het menu heeft een bijzondere en persoonlijke twist. De beste ingrediënten uit de regio Valencia worden met elkaar gecombineerd om smaakvolle variaties te maken. Bij Canalla Bistro kun je in gedachte op wereldreis gaan door eten te bestellen die je aan verschillende vakantiebestemmingen zal doen denken. Er worden diverse meerdere gangen menu’s aangeboden, zodat je verschillende hapjes kunt proberen! In vergelijking met andere Michelin-ster restaurants in andere steden is de prijs-kwaliteit verhouding enorm goed. De prijs ligt natuurlijk wel wat hoger dan de traditionele Spaanse tapas bars, maar dan heb je ook wat!

Wij zijn erg benieuwd welk restaurant van Ricard Camarena jij als eerste gaat bezoeken tijdens jouw stedentrip Valencia!

Eet smakelijk!