Alles over de toffe visserswijk Valencia, Cabanyal

Vlakbij het strand kom je de visserswijk Cabanyal tegen waar je het Valencia van vroeger nog echt kunt meemaken! Een dagje aan het strand genieten van de zon en heerlijke terrassen is perfect te combineren met een wandeling door Cabanyal. Wanneer je door deze wijk loopt kun je de zeebries voelen en zul je ervaren waarom Valencia zo ontzettend veelzijdig is! Vanuit het stadscentrum kun je gemakkelijk naar het strand fietsen door het Turia park. Bij de stad van kunst en wetenschap sla je vervolgens af richting het strand. Het contrast tussen de moderne gebouwen die je onderweg tegenkomt en deze visserswijk is groot. Persoonlijk houden wij echt van plekken waar je het traditionele Valencia nog tussen de locals kunt ervaren. In deze visserswijk van Valencia is dat nog goed bewaard gebleven en daarom vinden wij deze wijk zo gaaf. Als je houd van mozaïek en gekleurde huisjes dan raak je niet uitgekeken in deze toffe wijk!

Visserswijk Valencia in opkomst

Cabanyal is echt een visserswijk in opkomst. Er worden steeds meer creatieve concepten geopend en gezellige tapas restaurantjes en barretjes aan deze visserswijk toegevoegd. In deze wijk wonen nog steeds veel zigeuners en in een aantal straten zijn veel vervallen huisjes te vinden. Er zijn daarom ook minder leuke straatjes in deze wijk waar je vooral tijdens de siësta tijd beter niet kunt komen! Wanneer de Spanjaarden tussen 14 uur en 17 uur hun dagelijkse siësta houden zijn de locals niet buiten op straat te vinden en lijkt deze wijk wel uitgestorven. Wij geven je daarom graag tips over hoe jij de mooiste plekjes in Cabanyal kunt ontdekken waar (nog) niet al te veel toeristen komen! Met deze handige tips weet jij waar je tijdens een stedentrip Valencia moet zijn en welke leuke straatjes en barretjes je in deze toffe buurt volgens ons niet mag missen.

In de wijk Cabanyal hebben wij een paar pareltjes van straten gevonden die dicht bij elkaar liggen! Het beste is om echt de tijd te nemen om door deze wijk te struinen en optimaal te kunnen genieten van al het kleurrijke dat deze wijk te bieden heeft. Als je deze wijk liever wilt verkennen door te gaan fietsen, let dan goed op de straten met eenrichtingsverkeer! Kijk goed om je heen en vergeet vooral ook niet om omhoog te kijken. Iedere keer dat wij deze wijk bezoeken ontdekken we weer nieuwe details.

Wandelroute El Cabanyal

Een goed idee is om je wandelroute te beginnen in Calle de Los Angeles, een mooi startpunt om deze wijk te ontdekken. Het beste is om vervolgens zigzaggend de smalle straatjes te volgen richting Calle de Escalante, Calle de José Benlliure, Calle del Progreso en Calle de la Reina. Deze route zal je langzaam weer terug richting het strand leiden. Sla steeds de hoek om op een punt waar jij dat leuk vindt en laat je verrassen door wat er in de volgende straat nog meer te zien is! Op Calle de José Benlliure vind je ook Casa Montaña, het oudste tapasbarretje van heel Valencia. De tapas worden hier gemaakt van verse streekproducten uit de omgeving van Valencia. Een aantal gerechten zijn van generatie op generatie altijd op de kaart blijven staan. De bediening is hier erg vriendelijk en onze tip is om daarom ook zeker om hulp te vragen als je niet kunt kiezen wat je wilt eten. Deze plek staat ook bekend om de goede wijn, dus bestel ook een lekker drankje als je hier bent! 

Een ander restaurantje in de buurt van deze straatjes waar wij echt dol op zijn is Bar La Paca! Je vindt deze bar op de Calle Rosario (in het verlengde van Calle de Los Angeles) Wanneer je hier binnen stapt kijk je je ogen uit aan alle details die hier te zien zijn! De vintage inrichting met poppen aan het plafond en fotolijsten aan de muur geven deze bar samen met de Spaanse muziek een gezellige sfeer. Dat je hier ook nog eens lekker kunt eten maakt deze bar tot een echte favoriet van ons!

Mercat del Cabanyal

Ook leuk om te bezoeken is Mercat del Cabanyal, zoals iedere wijk in Valencia heeft ook deze buurt een eigen markthal waar veel vlees, vis, groente en fruit verkocht wordt. In vergelijking met het super toeristische Mercado Central is deze markthal veel kleiner en komen hier vooral de locals om hun boodschappen te doen. En dat is precies waarom wij deze kleinere onontdekte markthal eigenlijk een stuk leuker vinden 😉 In de kleine markthal Mercat del Cabanyal krijg je tussen alle locals even het gevoel dat je een echte Spanjaard bent!

Lekker eten kun je ook zeker bij een van onze favoriete restaurantjes in deze wijk: La Otra Parte. Dit is een heel leuk restaurant in Cabanyal! Als je van live-muziek en Spaanse dans houdt is het een echte aanrader om op dinsdagavond naar La Otra Parte in Cabanyal te gaan voor een flamenco optreden.

Creatieve spots in Cabanyal

Als je uit al deze restaurant tips moeilijk een keuze kunt maken, ga dan naar het gezellige Mercabanyal, een nieuwe hotspot in Valencia vlakbij het strand. Dit creatieve concept bestaat uit zes restaurantjes die samen gebracht zijn in een open lucht markt in de wijk Cabanyal. Ben jij hier al geweest om met tapas en een drankje in je hand op een van de terrassen neer te strijken? Deze plek moet je zelf gezien hebben om de sfeer te kunnen proeven, snel gaan kijken dus! Check de openingstijden en evenementen op de website Mercabanyal.

Bijna bij het strand aangekomen is het leuk om bij Fabrica de Hielo naar binnen te gaan voor een drankje. Doordeweeks gaat deze voormalige ijsfabriek om 17:00 uur open (maandag gesloten), maar in het weekend is het de hele dag vanaf 11 uur te bezoeken. Iedere week wordt er in deze fabriek wel een evenement georganiseerd zoals bijvoorbeeld live-muziek. De meeste evenementen zijn gratis te bezoeken. Voor up-to-date informatie over de evenementen en openingstijden kun je het beste op de website van Fabrica de Hielo kijken. 


Heel veel plezier met het ontdekken van deze mooie visserswijk!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.