Stedentrip Valencia – Fiets naar de leukste spots!

Voor een paar tientjes pak je al een vliegtuig richting de veelzijdige stad Valencia. Genieten van het heerlijke weer, goedkope terrasjes en een combinatie van historische en moderne spots. Wij weten zeker dat jij tijdens een vakantie in Valencia veel plezier gaat hebben!

Als je in Spanje bent voor een stedentrip Valencia, kun je op de fiets heel fijn de stad verkennen! Er zijn genoeg fietspaden over de stad verspreid, waardoor veel bezienswaardigheden goed te bereiken zijn. Wil je naast het fietsen van een route ook leuke weetjes en tips van locals krijgen dan nemen wij je samen met ons team van enthousiaste Nederlandse gidsen graag mee naar onze favoriete plekjes tijdens onze fietstour Valencia. In deze blog vertellen we welke plekken leuk zijn om te bezoeken tijdens een stedentrip Valencia.

Ciudad de las Artes y Ciencias

De prachtige gebouwen in het water die samen de stad van kunst en wetenschap vormen moet je wat ons betreft zeker gezien hebben tijdens je stedentrip in Valencia. De 6 gebouwen zijn ontworpen door de Spaanse architect Santiago Calatrava en hebben allemaal met kunst en cultuur te maken! Er is ook een bioscoop, opera-gebouw, en openlucht discotheek met botanische tuin. Dit en nog veel meer kan je allemaal ontdekken door om de gebouwen heen te fietsen en een rondje door deze moderne stad in Valencia te wandelen!

Na het maken van heel veel foto’s en het bewonderen van de imposante gebouwen is het tijd om verder te fietsen want hé, er valt nog zo veel meer te zien in deze prachtige stad en je vakantie in Valencia is nog lang niet afgelopen! Via het Turia park fiets je naar de volgende stop: Mercado Colon. Wist je dat dit stuk groen vroeger een rivier was? Na een grote overstroming in 1957 is de Turia droog gelegd om er dit heerlijke stadspark van 9km lange natuur aan te leggen. Wij kunnen echt nooit genoeg krijgen van het fietsen tussen alle palmbomen in deze zomerse stad!

Mercado Colon

Deze half overdekte markthal is ontworpen door een leerling van de bekende Spaanse meester Gaudí. Je herkent vast wel de kleurrijke stijl met tegeltjes in zijn werk. De Mercado Colon is tegenwoordig een plek waar je vooral lokale Valenciaanse producten kunt krijgen bij de winkeltjes en restaurants die er gevestigd zijn. Vroeger was het net als de grote overdekte markthal Mercado Central een plek met allemaal marktkraampjes. Na veel leegstand is hier verandering in gebracht door een nieuwe draai aan het concept te geven. Als je al honger gekregen hebt, dan kun je wat gaan eten bij restaurant Habitual van de beroemde chef-kok Ricard Camarena. Tijdens je stedentrip Valencia wil je natuurlijk het lokale eten en drinken proeven. Het is daarom een echte aanrader om in de Mercado Colon het typisch Valenciaanse aardamandeldrankje Horchata te bestellen bij de horchatería.

Bij deze markthal zijn we al in de buurt van een van de vele mooie pleinen in Valencia. Via de Puerta del Mar fiets je verder langs Jardines de la Glorieta en la Parterre door het zijstraatje Calle del Poeta Quintana om bij Plaza de Patriarca uit te komen. Dit plein heeft een grote fontein en staat vol met sinaasappelbomen die in de zomer oranje kleuren. Lekker eten kun je bij Tago Mago, waarbij je uitzicht hebt op de mooie fontein. Net om de hoek vind je het zeer bijzondere keramiekmuseum. De keramiekcollectie is te vinden in het gebouw dat vroeger het paleis van de Markies van de Twee Wateren was en daarom wel heel speciaal. Tijdens je bezoek kun je ook de kamers, de balzaal en koetsen bekijken.

Plaza del Ayuntamiento – gemeentehuisplein

Fiets verder naar Plaza del Ayuntamiento, het gemeentehuisplein waar je om de hoek heerlijk kunt lunchen bij een van onze favoriete plekjes: Raw Coco. De kaart is zeer uitgebreid met bijvoorbeeld heerlijke belegde wafels of gevulde wraps en verse sapjes. Op het gemeentehuisplein kun je voor een mooi uitzicht op het balkon gaan staan en aan de overkant is het postkantoor ook zeker de moeite waard om van binnen te bezoeken vanwege het mooie ronde plafond!

Estación del Norte – treinstation van Valencia

Tegenover het gemeentehuisplein zie je een groot gebouw liggen, het treinstation van Valencia. Aan de buitenkant kan je Valenciaanse details zoals sinaasappels in de façade herkennen en van binnen is het super mooi om de mozaïek kunst op de muren van de wachtruimtes te bekijken. Via het treinstation kun je een vakantie in Valencia ook makkelijk combineren met een dagje naar een andere mooie stad in de omgeving zoals Vilafamés of Xàtiva.

Hippe wijk Ruzafa

Vanuit het Estación Norte fiets je via Calle de Ruzafa verder naar een hippe wijk waar van alles te beleven valt. Ruzafa is de wijk waar je moet zijn voor de beste koffietentjes, internationaal eten, mooie gebouwen en het rustgevende nieuwe park Central. Perfect om tijdens een stedentrip Valencia ook even te relaxen. Je kunt er trouwens ook heel goed vintage shoppen in een van de toffe winkeltjes en om de avond gezellig af te sluiten zijn er in deze wijk genoeg leuke plekken voor een drankje te vinden! Zo kun je verschillende soorten bieren proeven bij Olhöps of Café Berlin. Ook de cocktailbar Casa Pepe is een echte aanrader voor een lekkere mojito en andere drankjes!

Cheers en geniet van al het moois dat je tijdens een stedentrip in Valencia kunt gaan bezoeken!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.