ZALAMERA Bed&Breakfast – een sfeervolle BnB

Op 5 minuten loopafstand van het centrum van Valencia, Spanje, vind je het prachtige Zalamera bed&breakfast. Een gezellige bed&breakfast beheerd door een klein team van warme Valenciaanse buren en vriendelijke wereldreizigers. Een bed&breakfast waar iedereen van elk land ter wereld, van elke leeftijd of geslacht, het aangename gevoel van thuis kan voelen.

Een CHECK-IN op maat

Bij ZalameraBnB vinden ze het vooral belangrijk dat iedere gast zich als een local in de stad gaat voelen. Natuurlijk heeft iedereen een andere levensstijl en andere interesses. Daarom willen ze graag zorgen dat iedereen de stad op zijn/haar eigen unieke manier beleeft.

Bij de check-in willen ze graag jouw voorkeuren leren kennen, zodat er gepersonaliseerde toeristische informatie gegeven kan worden. Natuurlijk geven ze tips over de enorme toeristische activiteiten maar ook zeker worden de lokale plekjes niet overgeslagen! Zo leer je het échte Valencia kennen. Ben je moe van de reis en heb je even hélemaal geen zin in al die tips? Dan is de check-in zo gedaan en kan je eerst even lekker gaan bijkomen en later eventueel terugkomen voor tips of gewoon een gezellig praatje.

Lekker slapen

Dat sjouwen met de koffers en het reizen zelf, is altijd vrij vermoeiend.. Erg belangrijk dus om een fijne plek te hebben om bij te komen en ́s avonds lekker weg te dromen. Bij ZalameraBnB hoef je je hier geen zorgen om te maken! Reis je alleen, met vrienden, met je partner of met je familie? Voor elk reisgezelschap zijn er kamers te reserveren.

De kamers hebben prachtige mozaïeken vloeren en zijn ingericht onder het motto less is more. Er staat een goed bed, nachtkastjes, een kledingkast en de badkamer is erg modern, schoon en ruim. Er zijn naast kamers met een privé badkamer, ook kamers met een gedeelde badkamer waarvan de prijzen weer wat lager liggen. Genoeg goede restaurants in Valencia om dat geld weer aan uit te geven!

Verantwoord op vakantie

Een elegant design, persoonlijk karakter en een sociaal/ecologisch duurzame filosofie. Op het moment dat je naar huis gaat, weet je dat de ecologische voetafdruk die jij en je medegasten achterlaten, kleiner is dan die in de meeste andere accommodaties in Valencia. Ze besparen energie door LED te gebruiken voor de verlichting en biobrandstof voor warm water. De shampoo is ecologisch en dat geldt ook voor de zeep op de schone vloeren 😉 De producten worden vers en lokaal gekocht om op deze manier ook de lokale gemeenschap te helpen! Bij het gebruik van geïmporteerde goederen, zoals koffie, kiezen ze dan ook voor fairtrade producten.

Ontbijten op het terras

Tussen 08.30 en 10.30 uur serveren ze het buffet met lokale en verse producten: toast, verse tomatenspread, kaas, gebak, cake, griekse yoghurt, diverse ontbijtgranen, honing, lokaal fruit van het seizoen, een vers geperst sinaasappelsap en een kopje (hele goede) koffie of thee. Glutenvrije, lactosevrije, vegetarische en veganistische opties zijn ook mogelijk!

De koffiebar beneden is erg gezellig maar in Valencia schijnt de zon dus willen we naar buiten.. Op de eerste verdieping is er een enorm terras te vinden met tafeltjes, loungehoeken, heel veel mooie planten en lichtjes voor de gezelligheid. Hier mag je dus ook gewoon lekker ontbijten. Dat is toch nóg beter wakker worden? Puur genieten!

Prijzen

Tussen de 45 & 85 EUR per nacht. Er zijn verschillende type kamers dus ook verschillende prijzen! Voor ieder wat wils!

Restaurant tips omgeving ZalameraBnB

Het eten in de straat van ZalameraBnB, Calle Pelayo, heeft veel goeds: het is gevarieerd, multicultureel, betaalbaar en vooral: de restaurants hebben zeer ruime openingstijden. Er is altijd wel iets open voor een hongerige reiziger.

Hierbij een aantal van onze favorieten:

Spaanse keuken

Bar caña (aan de andere hoek) is een typisch Spaanse familie cafetaria. Tussen 13.30 en 16.00 uur bieden ze een zeer traditioneel menu aan. Ze hebben veel vaste klanten die daar al tientallen jaren naartoe gaan, wat altijd een goed teken is!

El Trinquet de pelayo

Dit restaurant is gelegen aan de Calle Pelayo nummer 6 en staat bekend als de kathedraal van de sport ‘Valenciaanse bal’. Dit is een van de meest bekende Valenciaanse sporten, waar de finales van wedstrijden meestal worden gespeeld in El Trinquet de Pelayo.

Hoe gek is dit? Een restaurant waar een sport wordt uitgeoefend. Vroeger was dit restaurant een sportveld voor de meest traditionele sport uit Valencia. Nu is het omgetoverd tot een luxe restaurant en kom je alleen bij een toiletbezoek nog langs het sportgedeelte gelopen waar ze dus nog steeds Valenciaanse bal spelen.

Boliviaans kaasbrood

Een paar deuren verder vind je op nummer 56 de Boliviaanse bar Pirai. De Boliviaanse keuken heeft veel vlees en als je veganist bent, heb je hier geen zaken. Voor vegetariërs hebben ze echter extreem lekker kaasbrood. We kunnen ons leven niet meer zonder voorstellen 😉

Chinese keuken

Frenazo (op de hoek) is ons favoriete Chinese restaurant in de straat. Ze komen uit een regio in de buurt van Shanghai in China en runnen het restaurant sinds 2010. Neem de tijd om vertrouwd te raken met het menu, want er is veel om uit te kiezen. Garnalen, vis, eend, maar ook hele lekkere tofu -, en groentegerechten.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.