5 redenen voor een stedentrip Valencia

Valencia is een heerlijke stad waar je het hele jaar door kan genieten van een lekker zonnetje. De stad is klein genoeg om in een paar dagen veel te kunnen zien en groot genoeg om je nooit te hoeven vervelen! Wij kunnen genoeg redenen bedenken waarom een stedentrip naar Valencia een heel goed idee is.

Combinatie van stad en strand

De gemiddeld 300 dagen zon per jaar maken Valencia een stad waar het bijna altijd zomer lijkt! De palmbomen die overal te vinden zijn geven je reis al snel dat echte vakantiegevoel. Op ongeveer een half uurtje fietsen van het stadscentrum van Valencia vandaan ben je al op het strand waar je kunt genieten van de vele hotspots en het heerlijke zeebriesje. Ook in de wintermaanden is het vaak nog 20 graden, waardoor je het hele jaar door je stedentrip Valencia kunt combineren met het strand.

Een fietsvriendelijke stad

Als Nederlanders zijn wij natuurlijk geboren fietsers! Door een fiets in Valencia te huren kun je je heel gemakkelijk door de stad verplaatsen en zal het al snel als thuis voelen. De locals en toeristen maken veel gebruik van de stalen ros en daarom zijn er al op veel plekken in de stad goede fietspaden aangelegd zoals bijvoorbeeld in het 9 km lange Turia park. Heerlijk om van bezienswaardigheid naar bezienswaardigheid te fietsen in een rustige omgeving tussen de palmbomen. Door de stad verspreid vind je meerdere plekken om een fiets te huren. Wil je liever de stad samen met een local verkennen? Dat kan! Ons team van enthousiaste Nederlandse tourguides nemen je graag mee naar hun favoriete plekjes tijdens een fietstour in Valencia.

Lekkere tapas en authentieke paella

Tijdens een vakantie in Spanje hoort lekkere tapas eten er natuurlijk ook helemaal bij. Met een citytrip Valencia zit je altijd goed als je van lekker eten houdt. Eten op de terrassen is hier namelijk echt onderdeel van de Valenciaanse cultuur en er zijn genoeg leuke plekken om tapas te eten! Traditionele tapas eten tussen de locals doe je in het oude stadscentrum bij La Pitusa of La Rentaora. In de buurt van het strand kun je goede tapas bestellen bij La Otra Parte of een stukje verderop in de wijk Algiros bij Tanto Monta. Wij kunnen in ieder geval geen genoeg krijgen van al het lekkers dat er in Valencia te proeven is en zijn dan ook vaak op een van de gezellige terrassen te vinden!

Paella in Albufera de Valencia

Vlakbij Valencia ligt het prachtige natuurgebied ‘Albufera de Valencia’ met het grootste meer van Spanje. Op deze plek wordt de rijst verbouwd die voor de paella gebruikt wordt. Het zal je dus niet verbazen dat dit traditionele Spaanse gerecht in deze regio ontstaan is en je de heerlijkste paella in Valencia kunt eten. Aan het strand van Valencia is het een echte aanrader om paella te gaan eten bij La Pepica of Casa Carmela. Hier maken ze de paella nog echt op authentieke wijze volgens een “geheim” familierecept. Ben je in de buurt van het oude stadscentrum, dan raden wij je aan om paella te gaan eten bij El Yuso! Wij zijn echt fan van dit lekkere rijstgerecht dat in Spanje als lunch vanaf ongeveer 14 uur in de middag gegeten wordt.

Valencia is de stad om street-art te ontdekken

De gezellige wijken van Valencia staan vol met street art van diverse Valenciaanse kunstenaars. In het oude stadscentrum vind je de kunstwerken op de muren vooral in de wijk El Carmen. Ook de wijk El Pilar heeft veel mooie straatjes met creatieve beschilderingen. In Ruzafa vind je hier en daar ook een aantal prachtige werken van bijvoorbeeld David de Limón, Disneylexa of Nena Wapa. Iedere street-art kunstenaar heeft zijn eigen stijl die altijd in de werken te herkennen is.

Mix van historie en moderne gebouwen

Historie ontdekken in Valencia

Het oude stadscentrum van Valencia is een bruisende plek waar veel te ontdekken valt. Vroeger werd het toen nog veel kleinere Valencia omringd met een grote stadsmuur. Er waren toen 12 stadspoorten om de stad binnen te komen. De Torres de Serranos en de Torres de Quart zijn de enige twee torens die nog overgebleven zijn. Je kunt deze voor slechts 2 euro beklimmen voor een uitzicht over de stad. Vanuit de Torres de Serranos kun je makkelijk verder fietsen naar Plaza de la Virgen! Een magisch mooi plein met de roze basiliek en fontein in het midden.

Moderne gebouwen bewonderen in Valencia

Tijdens een citytrip Valencia is er één plek die je wat ons betreft zeker gezien moet hebben! Dit is de bekendste en meest indrukwekkende hotspot van Valencia. We hebben het natuurlijk over de Stad van Kunst en Wetenschap (Ciudad de las Artes y Ciencias). De stralend witte moderne gebouwen in het water zijn magisch om te zien en iedere keer weer raken wij niet uitgekeken van alle mooie details die hier te zien zijn!

Wij wensen je heel veel plezier tijdens je citytrip Valencia. Geniet van het lekkere eten, de zon en alle mooie bezienswaardigheden van de stad!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.