Wat te doen met regen in Valencia?

In Valencia genieten we 300 dagen per jaar van de zon, wat een feest! Op deze dagen zijn er genoeg dingen om van te genieten. Lekker een dagje bakken op het strand, een karafje (of twee) sangria op het zonnige terras met tapas of een heerlijke paella, of lekker met de fiets door het prachtige Turia park! Maar… wat is er te doen in Valencia wanneer het een dagje minder mooi weer is? Want helaas regent het ook hier wel eens. Niet getreurd, met regen is er ook genoeg te doen!

Wij zetten de leukste tips hier voor je op een rijtje!

Lunchen bij Mercado de Cólon

We horen je denken, na de Mercado Central verwijzen jullie ons naar nóg een markt? Nou, niet helemaal! Mercado de Cólon is gebouwd in 1914 als een overdekte markthal, te vergelijken met de Mercado Central. Alleen is dit gebouw omgebouwd en in 2003 heropend, overdekt maar open aan de zijkanten én zonder marktkraampjes maar mét horecagelegenheden! Wat wil je nog meer! Het is een prachtig gebouw met twee verdiepingen, waar voor ieder wat wils is! Je kan er even snel een broodje eten, een wijntje drinken of luxe en uitgebreid uit eten. Wat het fijnste is aan de Mercado de Colon is dat je in een prachtig overdekt gebouw kan genieten alsof je op het terras zit! Je vindt de Mercado de Colon onder de winkelstraat Calle Colon en je kunt hier de hele dag en avond terecht.

Bewonder de Stad van de Kunst en Wetenschap

Natuurlijk raden we je sowieso aan om naar de prachtige stad van de Kunst en Wetenschap te gaan, hier moet je ook zeker even langs (fietsen) wanneer de zon wel schijnt! Dit moderne stuk stad in de Turía rivierbedding hebben jullie vast al weleens online voorbij zien komen. Het is zo’n enorm verschil met de romantische oude binnenstad en er is van alles ook binnen te doen! Zo heb je een bijzondere 3D bioscoop in het L’Hemisfèric, waar mooie natuurdocumentaires van ongeveer 45 minuten worden afgespeeld in het Spaans, Italiaans, Frans en Engels. Je kunt een middagje doorbrengen in het wetenschapsmuseum, dit is een interactief museum waar veel te zien en te leren is over de wetenschap. Wij zouden het museum vooral aanraden met kinderen omdat er veel te ontdekken is op een speelse manier. Last but not least, het Oceànografic. Dit is het grootste aquarium van Europa waar je gedeeltelijk binnen en buiten de meest prachtige zeedieren kunt bewonderen!

Bezoek een museum

In Valencia zijn genoeg musea te vinden, zo heb je het keramiek museum, museum van moderne kunst IVAM of bijvoorbeeld de zijdebeurs La Lonja. Een museum die je alleen in Valencia kunt vinden is het Fallas museum. Las Fallas zijn dé feesten van Valencia, die gevierd worden van 15 tot en met 19 maart. Tijdens deze feesten worden er prachtige kunstwerken gemaakt die door de hele stad te bewonderen zijn. Op de laatste dag, 19 maart worden deze beelden in de brand gestoken. Elk jaar worden er figuren uit de allermooiste kunstwerken bewaard en deze zijn te bewonderen in el Museo Fallero. Je vindt hier kunstwerken terug uit 1934 tot nu! Zeker leuk om eens een kijkje te nemen en meer te leren over de gekte die in maart heerst rondom Las Fallas in Valencia! Nieuwsgierig naar Las Fallas? Je leest er alles over in onze blog!


Bezoek de Mercado Central

De Mercado Central is dé grote markt van Valencia waar je heerlijke verse en lokale producten kunt scoren. Niet alleen is dit een prachtig gebouw waar veel foto’s worden gemaakt, ook is dit dé plek waar Valencianen hun wekelijkse boodschappen halen. Je vindt hier meer dan 300 marktkraampjes waar je onder andere de meest lekkere groenten, verse fruit en heerlijke jamón kunt kopen.
Kortom, het is zeker een aanrader om de markt te bezoeken tijdens je vakantie in Valencia! Ook op dagen waarop het niet regent trouwens. Houd er wel rekening mee dat de Mercado Central niet de hele dag geopend is. Hij is alleen ‘’s ochtends’ open (gelukkig duurt de ochtend hier in Spanje nét wat langer dan die in Nederland) tussen 9.00 en 15.00 uur, elke maandag tot en met zaterdag. 

Borrelen!

Onze favo bezigheid mét of zonder zon. Lekker borrelen in de leukste kroegjes en cafés van Valencia! Van woensdag tot en met zondag worden er in La Fábrica de Hielo leuke concertjes georganiseerd! In een geweldig mooie, creatieve ruimte kan je hier genieten van de beste muziek. Check hier het programma! Op donderdagavond zijn er ook geweldige Flamenco shows in Llit del Turia, georganiseerd door de muziekgroep 5milmillas. Dit is een show die je niet mag missen! Top om te doen wanneer het regent in Valencia.


Shoppen

Oftewel de Spaanse economie steunen, zoals wij het graag noemen om onze nieuwe aanwinsten goed te praten. Dit kun je doen op Calle Colon, dé winkelstraat van Valencia waar alle winkels te vinden zijn, Zara, H&M, Lush, noem maar op. Op een regenachtige dag is het natuurlijk nog veel makkelijker om lekker naar een winkelcentrum te gaan waar alle winkels ineen zitten. Zo kun je ook super fijn shoppen in Aqua, El Saler of Nuevo Centro.

Met deze tips komen jullie een heel eind en vliegt de regendag voorbij. Natuurlijk is er ook nog altijd de optie om op z’n Hollands met regenpak of paraplu gewoon lekker op de fiets te stappen en de stad te bekijken alsof er niks aan de hand is! Reserveer hier!

Liefs & un saludo,
Robin

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.