Leuke fietsroute door Valencia

Valencia is een prachtige stad om per fiets te verkennen, en het historische centrum is geen uitzondering. Liever zelf op pad in plaats van mee op fietstour? Hier is een leuke fietsroute die je kunt volgen om wat van de belangrijkste bezienswaardigheden te zien!

We beginnen onze route op Plaza de la Virgen, het hart van het historische centrum. Dit prachtige plein is omgeven door historische gebouwen en is de perfecte plek om de dag te beginnen. Vanaf hier gaan we richting het noorden en fietsen we door de smalle straatjes van de Barrio del Carmen, een van de oudste wijken van Valencia. Je zult langs talloze tapasbars, restaurants en kleine winkeltjes komen.

Vervolgens gaan we naar de Mercado Central, de grootste overdekte markt van Europa. Hier vind je allerlei soorten verse producten, van groenten en fruit tot vlees en vis. Het is een geweldige plek om te stoppen en te genieten van een kopje koffie of een vers geperst sapje.

Vanaf de markt fietsen we naar de Torres de Serranos, een van de weinige overgebleven middeleeuwse stadspoorten van Valencia. Vanaf de top van de torens heb je een prachtig uitzicht over de stad. Daarna fietsen we door naar het Turia-park, een groot park dat door de stad loopt en ooit de rivierbedding van de Turia was. Het park biedt een prachtig groen gebied om te fietsen en te ontspannen.

We vervolgen onze route en komen aan bij de Ciudad de las Artes y las Ciencias, een prachtig futuristisch complex met verschillende wetenschappelijke en culturele gebouwen. Hier vind je onder andere een IMAX-bioscoop, een wetenschapsmuseum en een operahuis. Het is een fantastische plek om te stoppen en een rondleiding te nemen of gewoon te genieten van het indrukwekkende uitzicht.

Als laatste stop op onze route fietsen we naar het strand van Malvarrosa, een van de populairste stranden van Valencia. Hier kun je ontspannen op het zand, een duik nemen in de zee of genieten van een heerlijke paella in een van de vele restaurants aan de boulevard.

Met deze route heb je een geweldige indruk van de stad Valencia gekregen en heb je enkele van de hoogtepunten gezien. Geniet van je fietstocht!