Weer in Valencia – Temperatuur per maand

Valencia is een prachtige stad gelegen aan de oostkust van Spanje, bekend om zijn prachtige stranden, rijke geschiedenis en levendige cultuur. De stad heeft een mediterraan klimaat, wat betekent dat het milde winters en hete zomers heeft. Heerlijk!

Hier is een maandelijkse breakdown van het weer in Valencia:

Januari: Januari is de koudste maand van het jaar in Valencia, met een gemiddelde temperatuur van 11°C. De dagen zijn korter maar het is vaak lekker zonnig in januari!

Februari: Februari blijft wat koeler met een gemiddelde temperatuur van 12°C. Er kan af en toe regen vallen, maar over het algemeen is het droog en zonnig!

Maart: In maart wordt het weer warmer met een gemiddelde temperatuur van 16°C. Het weer is meestal zonnig, maar er kan nog wel af en toe regen vallen.

April: April is een prachtige maand in Valencia, met een gemiddelde temperatuur van 18°C. Het weer is meestal zonnig en er is al minder regen.

Mei: In mei wordt het weer nog warmer met een gemiddelde temperatuur van 23°C. Het is zonnig en droog, waardoor het een geweldige tijd is om buiten te zijn.

Juni: Juni is een heerlijke maand in Valencia, met een gemiddelde temperatuur van 25°C. Het is zonnig en droog, en het is perfect weer om naar het strand te gaan.

Juli: Juli blijft warm met een gemiddelde temperatuur van 27°C. Het is zonnig en droog, maar het kan soms al erg heet worden!

Augustus: Augustus is een hele warme maand met een gemiddelde temperatuur van 29°C. Het is zonnig en droog, maar het kan soms erg heet zijn. Perfect om lekker elke dag de hele dag op het strand te vertoeven!

September: In september begint het weer af te koelen met een gemiddelde temperatuur van 25°C. Het is nog steeds zonnig en droog en we kunnen nog steeds naar het strand.

Oktober: Oktober is een aangename maand met een gemiddelde temperatuur van 21°C. Het is meestal zonnig en droog!

November: November is koeler met een gemiddelde temperatuur van 16°C. Het weer kan bewolkt zijn maar meestal is het toch nog zonnig in Valencia.

December: December is de koudste maand na januari met een gemiddelde temperatuur van 12°C. Het weer kan bewolkt en regenachtig zijn, maar er zijn ook zonnige dagen.

Ik hoop dat dit je helpt bij het plannen van je reis naar Valencia!