Team SPOT reserve

Ons hart is gesmolten voor Valencia en we zijn zo ontzettend enthousiast over deze geweldige stad, dat we deze passie voor Valencia graag met jou willen delen! We merkten dat Nederlandse vakantiegangers het erg leuk vinden om op een persoonlijke manier de stad te ontdekken. Hoe kan dit nou beter dan op ons lievelingsvoertuig: de fiets! Voor de tapastours is dit wat lastiger dus doen we deze wandelend door het oude historische centrum ‘El Carmen’. Team SPOT bestaat uit jonge, enthousiaste gidsen die al jaren in Valencia wonen. Wij vertellen je graag over alle ins & outs van Valencia en laten je de mooiste plekjes van de stad zien!

Robin

Oprichter / Gids
Hola vakantiegangers! Ik ben Robin, oprichter van SPOTValencia. In 2015 heb ik huis en haard achtergelaten om mijn droom waar te maken en te verhuizen naar Valencia. Het laten zien van de stad waar ik zo verliefd op ben geworden en anderen net zo enthousiast maken hierover is voor mij gewoon het leukste wat er is! Daarom heb ik van deze passie mijn ‘werk’ gemaakt en ben ik zielsgelukkig wanneer ik ’s ochtends naar de fietsenwinkel loop om weer een fietstour te starten. Ik zie de stad ontwaken en kijk even naar alle palmbomen en prachtige gebouwen om me heen, terwijl ik een koffietje drink en met heel veel fietskriebels wacht op iedereen die mee gaat fietsen! Het gevoel van geluk stroomt dagelijks door mijn lichaam en ik ben ongelofelijk trots dat ik dit kan zeggen!

Anouk

Gids
Hola, hola! Ik ben Anouk en woon inmiddels bijna 5 jaar in Valencia. Ik kom uit Utrecht en mijn liefde voor de Spaanse cultuur is eigenlijk in het Noorden van Spanje ontstaan, waar ik au pair ben geweest in La Rioja bij een Spaanse familie. Vervolgens heb ik een half jaar in Madrid gewoond en gestudeerd. Twee super ervaringen, maar toen ik Valencia ontdekte wist ik zeker dat ik nergens anders meer wilde wonen. Wat ben ik verliefd op deze stad! De taal, de cultuur en natuurlijk de zon. Mijn favoriete wijk is de oude binnenstad, El Carmen! Hier vind je de leukste barretjes met de lekkerste tapas, de gezelligste straatjes om in te verdwalen en de leukste vintage winkeltjes! Fiets je mee? Dan vertel ik je alles over ‘mijn Valencia’! Hasta pronto.

Bastiaan

Gids
Hola chicos! Mijn naam is Bastiaan en ik hoop jullie net zo enthousiast te maken over Valencia als dat ik ben, op een van mijn tours! Ik ben 24 jaar oud en geboren in Tilburg. Mijn liefde voor Valencia is ongeveer 10 jaar geleden begonnen toen ik met mijn ouders ieder jaar, vanuit een dorpje 100 km ten zuiden van Valencia, een dagje naar Valencia ging. Ik noemde Valencia de stad waar ik later wilde gaan wonen – en heb dit gerealiseerd! De Spaanse cultuur, het lekkere weer en het heerlijke eten waren voor mij de reden om te verhuizen. Toen ik in februari 2018 een stage plaats moest gaan uitkiezen wist ik het dus wel, Valencia! Eenmaal aangekomen in Valencia voelde het meteen als thuis, en ik wist het zeker, ik wil niet meer weg. Ik vind het super tof om iedereen te vertellen over mijn stad en de historie ervan! Ik hoop jullie te zien op een van mijn tours en jullie net zo enthousiast te krijgen over de stad als dat ik ben! Tot snel!

Rinze

Gids
Hola! Ik ben Rinze, gids bij het mooie SPOT Valencia! Na een enerverend zeilavontuur ben ik eind 2019 terechtgekomen in de haven van Valencia. Op dat moment niet wetende dat deze stad geweldig is. Toen ik binnen een week al had uitgevonden dat ik hier helemaal op mijn plek was heb ik besloten om in deze stad te blijven (mede door toedoen van Robin, die mij deze geweldige gidsrol aanbood. Nogmaals dank hiervoor Rob). Het toffe aan deze stad en deze regio is de mentaliteit en de manier van leven. Tranquilo y al aire libre (vrij vertaald: rustig en in de buitenlucht). Met onze tours zijn we dan ook lekker buiten en gaan we lekker tranquilo de hotspots van Valencia bekijken. Laten we vooral samen, met die glimlach, op het fietsje (of wandelend) door Valencia hobbelen. Alle stranden, restaurants, partyspots, culturele hotspots en natuur maken het plaatje compleet. Dus kom snel deze kant op en ‘vamos a explorar’. Hasta mañana!

Anouk

Gids
Hola Valenciagangers! Ik ben Anouk en als tourgids maak ik jullie graag net zo enthousiast als dat ik ben over de stad Valencia. Bijna vier jaar geleden ben ik na heel veel jaar alleen dromen, mijn droom eindelijk achterna gegaan! Mijn droom was altijd al om in Spanje te wonen. Ik houd van de cultuur, de taal en uiteraard het heerlijke weer. Opstaan en (bijna elke dag) een strakblauwe lucht zien, maakt mij automatisch gelukkig! Valencia als stad heeft alles: zon, strand, park, uitgaan, veel restaurantjes en lekker eten en in een uurtje ben in je in de bergen en de natuur. Alles in Valencia is te bereiken te voet of op de fiets. Met de fiets door Valencia maakt het allemaal net wat makkelijker en leuker. Ik hoop jullie deze geweldige stad te mogen laten zien!
¡Hasta Pronto!

Stefan

Gids / Outdoor
Hola avonturiers, vakantiegangers en alle personen die simpelweg van mooie plekken houden. Graag stel ik mijzelf even voor. Stefan 29 jaar, ex-politieagent, avonturier in hart en nieren en sinds 2019 aan het genieten in het prachtige Valencia. Ik ben verhuisd van een klein dorp in Nederland naar Valencia. Al snel kwam ik erachter dat ik hier nooit meer weg wil. De reden waarom, laat ik jullie graag zien tijdens mijn tours! Valencia heeft zoveel te bieden: een stad waar oud en nieuw samenkomen – prachtige stranden – watervallen – meren en bergen. Tijdens alle tours die ik maak blijf ik mij steeds opnieuw verbazen!
Un saludo, Stefan